W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 19 okt 2021, 22:52

Motor start niet

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderators: Neerven, Bram Jansen

Motor start niet

Berichtdoor Johannes01 » 22 sep 2021, 21:25

Al sinds dat ik in bezit ben van de Mercedes 380SE o ndervind ik start problemen. Welnu, ik probeer de motor te starten ik draai naar rechts met de sleutel en kan de motor flink laten brullen als ik het contact echter los laat stopt de motor er direct mee. Een dag later kan ik gewoon weer rijden niets aan de hand. Kan het zo zijn dat er vuiltjes in mijn leiding zitten?
Ik heb de Mercedes recent voorzien van een nieuwe brandstoftank-
en brandstoffilter en slangetjes etc. Helemaal happy dat ie het weer deed maar was van korte duur.
Nu heb ik de mogelijkheid om Injectie reiniger spul van Wells aan te schaffen. Alleen ben ik bang dat het dan helemaal niet meer goed komt vermoed dat er stukjes vuil oid in de leiding zit van de injectie. Heeft iemand hier ook ervaring mee?

EN zoja heb je een adres om dit na te laten kijken om de leidingen te reinigen . Of iig iemand met genoeg deskundigheid omtrent brandstof systeem injectie van deze Mercedes

Kan het ook iets electrisch zijn ?

Kan wel wat advies gebruiken.
Alvast dank voor het meedenken
Johannes01
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 27 apr 2021, 12:45
Roepnaam: Johan
Type wagen: 380SE
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee


Re: Motor start niet

Berichtdoor BenzHans2 » 22 sep 2021, 22:53

Denk niet dat het in de leidingen zit.
Probleem kan brandstofrelais veroorzaken of de bekabeling tussen dit relais en je ontstekingsmodule.
Wil je best ff helpen met oplossen, maar dan moet je ff naar Albergen komen.
Heb nog relais en kan de bedrading ff voor je testen en doormeten.

Groet hans
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4198
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: Albergen
Roepnaam: Hans
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 E350 Combi 2006
W126 500SEL 1990
SLK 200 1999


Re: Motor start niet

Berichtdoor Johannes01 » 23 sep 2021, 05:26

Dank voor je vlotte reactie Hans!
Ik weet niet of ik het wel aandurf om richting Albergeb te rijden . Woon zelf tegen de Belgische grens aan.. is een hele onderneming op zich.
Had al een prijsopgave gevraagd bij een revisiebedrijf hier in de buurt. Maar dat het met het relais en of gebrekkig contact naar onstekingsmodule te maken zou kunnen hebben had ik nog niet bij stil gestaan. Dank jewel voor je nobel aanbod. Als het relais inderdaad kapot is zou dat geweldig zijn dan is het iig opgelost.

Ik had er ook niet bij verteld dat de auto vermoedelijklange tijd heeft stil gestaan. Heb er ook echt wel veel mee gereden alleen het lijkt wel of het steeds erger wordt de laatste tijd met starten.
Ik ga er zaterdag mee aan de slag om zelf even het relais eruit te halen mocht ik nog vragen hebben dan hoor je het tzt wel tnx Hans
Johannes01
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 27 apr 2021, 12:45
Roepnaam: Johan
Type wagen: 380SE
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee


Re: Motor start niet

Berichtdoor BenzHans2 » 23 sep 2021, 08:32

Succes. Ff bellen voor info mag altijd
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4198
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: Albergen
Roepnaam: Hans
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 E350 Combi 2006
W126 500SEL 1990
SLK 200 1999


Re: Motor start niet

Berichtdoor Leeflang » 23 sep 2021, 12:19

Een kapot brandstofrelais is vaak eenvoudig te repareren.
Meestal gaat het dan om een (of meer) slechte soldeerverbindingen (zie ook 500sec-start-slecht-koud-en-warme-motor-t20750-20.html#p201298).
Even een soldeerbout op de slechte verbinding(en) houden en misschien een beetje vers soldeertin erbij, kan dan het probleem verhelpen.
Optimum aut nihil.
How-To index.
Avatar gebruiker
Leeflang
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 6670
Geregistreerd: 29 okt 2010, 00:11
Woonplaats: Twente
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560 motor


Re: Motor start niet

Berichtdoor Vlim » 23 sep 2021, 14:32

Als je 2 brandstofpompen hebt, is de kans groot dat er eentje niet meedoet.

Pompen kunnen erg slecht tegen lang stilstaan.
Avatar gebruiker
Vlim
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 2226
Geregistreerd: 01 jan 2011, 16:16
Woonplaats: West-Brabant
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 400SE - 1993
SLK 230k - 1998
CL500 - 2000


Re: Motor start niet

Berichtdoor Johannes01 » 23 sep 2021, 19:19

Hoe dan ook allen super veel dank voor de bijdrage wordt gewaardeerd zal zo even naar de link kijken over de relais.
Hou jullie op de hoogte.
Johannes01
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 27 apr 2021, 12:45
Roepnaam: Johan
Type wagen: 380SE
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee


Re: Motor start niet

Berichtdoor Johannes01 » 25 sep 2021, 21:23

Vandaag heb ik het brandstofrelais uit elkaar gepeuterd, maar zag er allemaal nieuw en goed uit geen slechte contacten als op de duidelijke foto die Leeflang gedeeld heeft. Het kan nog in de vrouwtjes zitten( eentje zag er wat doffer uit) de pinnen waren verder ook okay was nog redelijk nieuw relais schat ik.
Misschien toch wat Hans aanduidde tussen de bekabeling van het relais en onstekingsmodule..
Daar moet ik nu dus nog achter zien te komen
Johannes01
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 27 apr 2021, 12:45
Roepnaam: Johan
Type wagen: 380SE
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee


Re: Motor start niet

Berichtdoor BenzHans2 » 25 sep 2021, 21:26

Gewoon relais eruit en draadje tussen 30 en 8u.
Starten en ff proberen.
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4198
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: Albergen
Roepnaam: Hans
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 E350 Combi 2006
W126 500SEL 1990
SLK 200 1999


Re: Motor start niet

Berichtdoor Leeflang » 25 sep 2021, 21:58

Je vingers zijn te dik Hans, of je toetsenbord te klein, 8u moet 87 zijn.
Optimum aut nihil.
How-To index.
Avatar gebruiker
Leeflang
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 6670
Geregistreerd: 29 okt 2010, 00:11
Woonplaats: Twente
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560 motor


Re: Motor start niet

Berichtdoor BenzHans2 » 25 sep 2021, 22:24

Klopt.
De kleine lettertjes gaan mij parten spelen.
Dikke duim, zeg maar
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 4198
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: Albergen
Roepnaam: Hans
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 E350 Combi 2006
W126 500SEL 1990
SLK 200 1999


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten