Pagina 1 van 1

Gaspedaal zwaar.

BerichtGeplaatst: 23 jul 2019, 11:36
door hans000
Terug van Oostenrijk met de 420SE W126, zo’n 2000 km gereden zonder problemen, verbruik 1:8,5 bij gewoon 120-130 km per uur, olie verbruik 0,2 ltr nihil dus.

Alleen de laatste 250 km een rare nuk, voor dat ik ging tanken even de kickdown gebruikt zo’n 100 mtr, na de tankbeurt viel mij op dat het gaspedaal opeens zwaar ging en het vermogen minder was, na het pedaal los gelaten te hebben werkte alles weer een tijdje gewoon, bij berg op plotseling hetzelfde, weer gas los, alles weer normaal, heb dit probleem nooit eerder gehad, maar ook nog nooit zo’n afstand gereden met deze auto, auto start goed, loopt mooi, ook stationair.

Heb de vacuüm slangen al gecontroleerd, alleen vanaf boven zijde.

Iemand enig idee waar het in kan zitten.

Re: Gaspedaal zwaar.

BerichtGeplaatst: 24 jul 2019, 13:13
door Leeflang
Een zwaar gaspedaal ken ik wel bij een auto met ASR.
Bij ASR heeft de auto een elektronisch geregeld gaspedaal, het pedaal bedient een variabele weerstand, die geeft zijn stand door aan de elektronica, de elektronica stuurt een stelmotor aan, die stelmotor bedient de gasklep.
Als de elektronica het begeeft wordt het gas geven voor nood overgenomen door het stangenstelsel.
Daarbij is er eerst een "dood" stuk, er zit een verende stang in het stangenstelsel, daarna moet je tegen de kracht van de stelmotor trappen en dat gaat een stuk zwaarder dan alleen de stand van de gasklep veranderen.
Dat het probleem weer verholpen is na het loslaten van het gaspedaal zou ik dan echter niet verwachten.
Mogelijk wel na het uitschakelen van de auto en opnieuw starten.

Als de auto geen ASR heeft, tast ik in het duister.

Re: Gaspedaal zwaar.

BerichtGeplaatst: 24 jul 2019, 17:59
door hans000
Dank leeflang, over het zware gaspedaal met ASR had ik ook gelezen, maar helaas, of gelukkig, heb ik geen ASR, heb ook naar het verende stangetje gezocht, je weet nooit, maar die heb ik ook niet.
Ik herinnerde mij gisteren (leeftijd) dat ik hier al een 1 keer vaker last van heb gehad vorig jaar ergens, en toen ik het knopje bij de pook van E naar S zette was het opeens ook weer goed, naar Oostenrijk constant op de E stand gehad, niet meer aan de S gedacht.

Re: Gaspedaal zwaar.

BerichtGeplaatst: 24 jul 2019, 20:53
door Vlim
Ik zou de gasstangen eens goed smeren.

Vermoedelijk heb je met het kickdown gebruik de bewegende delen in hun uiterste, matig gesmeerde, positie geduwd, waardoor het een en ander wat is blijven plakken.

Re: Gaspedaal zwaar.

BerichtGeplaatst: 24 jul 2019, 21:01
door hans000
Heb wel de gasstangen bekeken en op en neer bewogen, ging vrij soepel naar mij idee, maar een extra smeerbeurt kan nooit kwaad, zeker met deze temperaturen niet.
Ga er aan werken, na de hitte golf.