Pagina 1 van 1

WalterB.

BerichtGeplaatst: 29 mei 2018, 09:11
door WalterB.
Dag allemaal,

Even een korte voorstelling van mezelf, ik ben 44 jaar oud, woon in België, vader van een zoontje van 18 maanden en werk bijna 15 jaar voor ... BMW.
BMW is dan ook goed vertegenwoordigd op de oprit thuis : mijn vrouw rijdt met een 1 serie, ik met een 5 serie dienstwagen en privé een E23 (de tegenhanger zeg maar van de W116) en E32. Met andere woorden, geen haar op mijn hoofd die er ook maar aan dacht een Mercedes te kopen. En ik heb tot op heden ook nog geen Mercedes gekocht maar dit zou binnenkort misschien wel kunnen veranderen..

In mijn jeugd zijn auto's altijd heel belangrijk voor me geweest, toen ik 8 jaar was regelde mijn vader zelfs een doktersbriefje voor afwezigheid tijdens de namiddag op school zodat we samen naar het autosalon konden gaan, het stond in de sterren geschreven dat ik er later mijn beroep van zou maken..
Mercedes en BMW zijn de enige automerken die thuis gekocht werden (op één uitzondering na toen er op een blauwe maandag in 1977 een Volvo 264GLE gekocht werd maar deze reeds na één jaar van miserie terug vervangen werd door een Benz), mijn mama reed met de kleinere modellen van BMW en mijn vader die zelfstandig verzekeringsmakelaar was reed altijd S classe, zijn eerste was een 220se, dan een 250se, een 280SE, een 260SE en een 300SE. De 300SE uit 1991 was zijn laatste S classe, hij verving deze in 1996 door een 300SL aangezien zijn kinderen al groot waren en een grote gezinswagen dus overbodig werd. Met deze wagen reed mijn vader me wekelijks op naar mijn studentenkot in Leuven en (als mijn moeder er niet bij was want dan ging het er hard aan toe ) liet hij mij rijden. Nadat ik afgestudeerd ben in 1995 ben ik nog verschillende keren met deze wagen op vakantie geweest,ik herinner me de wagen als een oase van rust & stilte & comfort in vergelijking met de andere automerken van dat moment, ik heb sublieme herinneringen aan deze wagen overgehouden, zelfs nu nog als ik met vrienden afzak naar café komen steevast verhalen naar boven van reisjes en uitstapjes met deze wagen.

Welnu, vorige maand ben ik in de Belgische Ardennen een trouwe klant gaan bezoeken, een oudere dame die momenteel rijdt met een 3 serie touring en interesse heeft in de nieuwe 5 serie maar ze vreest dat de nieuwe 5 serie niet past in haar garage. Ik had haar voorgesteld mijn wagen te komen halen en na het weekend komen terug te brengen, maar dat zag ze niet zitten want ze had schrik om dat hele traject te doen in een auto die ze niet kende. Dus ben ik naar daar gegaan, de auto past perfect in haar garage en ze is vorige week de bon komen tekenen
Nadat ik bij haar wegreed ben ik in een lokaal dorpscafé nog een koffietje gaan drinken en bij het naar buiten gaan zie ik in een schuur naast het café een 300SE staan zonder nummerplaat en toevallig in dezelfde kleur als de onze van weleer, diamandblau. Ik ben over de draad van de omheining geklommen ('gesprongen') alsof het de wagen was die mij riep te komen kijken. Wat ik daar zag tartte zowaar mijn verbeelding, dit zou nog wel eens de wagen van mijn vader kunnen zijn dacht ik, identiek dezelfde opties, handgeschakeld, stoffen zetels, houtinleg wortel, zelfde Becker radio, 'Fidelitas' achter op koffer. Ik ben vervolgens gaan aanbellen bij de mensen om meer info van de wagen te bekomen, bleek dat ze de wagen tweedehands gekocht hadden in 1996 bij de Mercedes dealer van mijn vader (100 km afstand voor die mensen), dus het moest wel bijna de wagen zijn. Ik heb een foto gemaakt van het chassisnr. en vergeleken met de documenten van mijn vaders auto en het is wel degelijk zijn wagen.

Vandaar dat ik me ingeschreven heb op jullie forum aangezien ik wat vragen heb en de laatste 15 jaar weinig met Mercedes in contact gekomen ben. Ik zou deze wagen graag willen kopen om de rest van mijn leven te koesteren en de herinnering aan mijn vader levend te houden. Momenteel heeft de wagen 289000 km, 99%roestvrij, alles aan auto werkt correct, auto staat 3 jaar in schuur en met booster was hij na 2de slag aan. Bumper vooraan gaapt aan zijkanten (zal moeten vervangen worden) bestuurderzetel stof (blauw geblokt) is volledig doorgescheurd en zal moeten vervangen worden, voorts is auto op enkele plaatsen opnieuw gelakt geweest door niet al te professionele spuiter dus daar is ook nog wat werk aan. Uiteraard is de emotionele waarde van dit voertuig van het grootste belang voor mij maar langs de andere kant wil ik ook geen nachtmerries aan overhouden. Ik wil de auto uiteraard enkel en alleen in originele staat, vind je voor deze serie nog veel onderdelen? Is zo een blauw stoffen interieur (geen pullman) nog ergens te verkrijgen? Welke zijn de ervaringen met deze motor met 3 ton op teller?
Allemaal zaken waar ik graag een antwoord op krijg alvorens ik de knoop doorhak...
In bijlage een foto van 1994 met mijn toenmalige vriendin op snelwegparking naar kust

Re: WalterB.

BerichtGeplaatst: 29 mei 2018, 09:30
door Machiel
Welkom en prachtig verhaal! De meeste onderdelen zijn goed verkrijgbaar, dus daar hoef je het niet voor te laten. En een hoge kilometerstand zegt ook niet alles. Mijn BMW (jawel) heeft ook al zo'n 280.000 op de teller staan en rijdt nog subliem. Succes!

Re: WalterB.

BerichtGeplaatst: 29 mei 2018, 13:46
door Leeflang
Inderdaad een geweldig verhaal!
En het klopt, veel onderdelen zijn nog nieuw verkrijgbaar bij de Mercedes dealer.
Ook after-market onderdelen zijn er veel en ook (goede) gebruikte onderdelen zijn doorgaans goed te vinden.
Bekledingsstoffen kun je b.v. hier aanschaffen: http://www.steenbuck-web.de/mercedes_12 ... rstoff.htm
3 ton op de teller hoeft zeker geen probleem te zijn, de motoren zijn zeer robuust.

Re: WalterB.

BerichtGeplaatst: 29 mei 2018, 18:00
door Neerven
Welkom Walter,

Lees ook even de forumregels, dan weet je hoe het hier werkt.

Re: WalterB.

BerichtGeplaatst: 30 mei 2018, 09:20
door JBenz
Mooi verhaal! Het lot van deze wagen is voorbestemd :) Welkom!

Re: WalterB.

BerichtGeplaatst: 30 mei 2018, 14:55
door Gerko
Steun punten van de bumper zijn vaak weg bij de voor schermen. Dit is goed te herstellen. Vaak kan de bumper dan ook weer netjes opgehangen worden.
Stoel kun je laten bekleden, kost doorgaans niet veel.
Al met al zeg ik doen! Benzine en olieen en filters vervangen, rubbers enz even goed controleren, remmen gangbaar maken en waarschijnlijk kun je er weer jaren tegen. Het ging om een 300SE toch?

Re: WalterB.

BerichtGeplaatst: 31 mei 2018, 00:45
door WalterB.
Dank allen voor de info, de knoop is inmiddels doorgehakt en de 300SE gekocht!
De wagen wordt één dezer getransporteerd naar zijn 'oude thuis' en ik heb er een leuk winterproject bij!
Ik heb in het forum 'Gevraagd' te kennen gegeven dat ik interesse heb in blauw geblokt skala interieur, de zetel nieuw overtrekken is zeker een optie maar ik vrees er een beetje voor dat die zetel er dan te nieuw gaat uitzien i.v.m. de andere zetels. Mocht iemand een afbraakauto of zo een interieur te koop weten, graag berichtje in forum 'gevraagd'.

Re: WalterB.

BerichtGeplaatst: 31 mei 2018, 09:28
door Machiel
Mooi, gefeliciteerd! Veel plezier ermee!

Re: WalterB.

BerichtGeplaatst: 02 jun 2018, 09:11
door Djinxx
prachtig verhaal veel plezier aan de wagen en de mooie herinneringen