Pagina 1 van 1

Leuning vering verstevigen

BerichtGeplaatst: 08 aug 2016, 11:23
door iwanvv
De leuningvering van de bestuurdersstoel van mijn 1985 SEC is vrij slap. Nu ik toch bezig ben om de alcantara te vervangen door leren bekleding wil ik dit gelijk aanpakken. Ik vroeg ik dus af wat voor materiaal ik kan gebruiken om de vering in de leuning te verstevigen en waar die precies te monten.

Paar vragen:
1. Is een stuk schuim oke voor de leuning? Welke materiaal is het beste? Zie ook de 2 fotos hoe de zitting van diezelfde stoel al is verstevigd met schuim. Moet ik qua materiaal aan zoiets simpels denken?
2. Waar moet ik die precies monteren? Onder de plek waar mijn hand zit op foto 3 lijkt mij het meest logisch, maar daar loopt de doordraaiende as die de leuning positie aanstuurt. Hoe monteer ik dat dan? Of gebruik is de twee vertikale "spijlen" (waar de hoofsteun in valt, bovenaan de stoel) als ondersteuning?
3. Bij de zitting versteviging zit er ong. 3-4cm tussen de onderkant van de veer en het schuim. Moet ik bij de leuning ook zo'n ruimte laten? Dus dat de eerste paar cm onverstevigd inveren en dat het schuim pas daarna zijn werk gaat doen (hoop dat ik me duidelijk uitdruk).

Bedankt alvast voor alle aanwijzingen!
Iwan