Pagina 1 van 1

Zonnewering achterruit

BerichtGeplaatst: 11 aug 2008, 16:21
door Frank280SE
Goedemiddag,

Ben op zoek naar een (liefst originele) zonnewering voor de achterruit. Zo'n rolgordijntje zeg maar. Weet iemand waar ik deze zou kunnen vinden? Zouden deze nog nieuw na te bestellen zijn bij een officiele MB dealer?

Tweede vraag betreft de autoradio. Heb nu een fraaie (originele?) Blaupunkt cassette speler erin zitten en met zo'n speciaal bandje koppel ik nu m'n iPod eraan. Maar dat cassette gedeelte kraakt en piept en da's heel irritant. Zit er nu aan te denken om een nieuwe autoradio erin te zetten met een standaard aux uitgang aan de voorzijde. Weet iemand of dit zonder meer kan, of ik moet ik dan echt naar de specialist om in te laten bouwen. Ben zelf namelijk niet zo handig 'met draadjes'...

Overigens, het lijkt me er echt niet uitzien zo'n nieuwe radio in het dashboard, maar het is voor de vakantie (en het comfort / gemak) en ga de Blaupunkt dan ook zeker bewaren!

Vast bedankt! Groet, Frank

Re:Zonnewering achterruit

BerichtGeplaatst: 11 aug 2008, 19:47
door Chili500SE
Hoi Frank

zonnescherm weet ik niet, maar radio wel. kan ook alles in als het maar 1 din is. Het mooist maar eigenlijk onbetaalbaar is de becker mexico retro, heb je meteen navigatie, kost je wel ff 1200 euro... ik heb er nu een sony in zitten met ook een aux ingang aan de voorzijde, en een bluetooth unit erin dat ook meteen dient als carkit, en dat werkt prima! die kost maar 150 euro, en das wel te doen toch... ik heb verder de antennekabel van voor naar achter vervangen, standaard zit er een electrische antenne op mijn Benz, en bij mij liep de antennekabel de radio in. Deze was niet goed aan een stekker te solderen. Bleek halverwege ( onder de mat bestuurdersplek) ook nog een signaalversterker te zitten) Deze was met de nieuwe kabel ook niet nodig. de kabel is een 1,5 a 2 uur werk.
En ja, de radio is niet zo mooi, maar wel lekker

Succes

Grtz R

Re:Zonnewering achterruit

BerichtGeplaatst: 29 aug 2008, 18:31
door Zefke
Hallo Frank,

De zonneweringen worden ook bij ebay Duisland wel eens aangeboden, maar ze zijn zeer gewild dus de prijzen zijn hoog!

stergroetjes
Paul

Re:Zonnewering achterruit

BerichtGeplaatst: 04 okt 2008, 20:53
door MS19333
Ik heb op Ebay een becker Europa 598 gekocht en daar zit achterop een DIN plug die origineel bedoeld was om een cassetedeck te koppelen, maar die plug kun je ook gebruiken om je ipod/ mp-3 speler aan te koppelen, werkt perfect, ik heb magnat speakers die in de originele speakergaten passen dus het geluid is ook nog goed... en je hebt de originele radio erin,
het kastje met schakelaartje op de foto
is ervoor om te schakelen tussen radio en MP speler,
ik heb ook nog wel ergens het aansluitschemaatje liggen,

groeten,

Marin

Re:Zonnewering achterruit

BerichtGeplaatst: 04 okt 2008, 21:01
door MS19333
Foto:

Re:Zonnewering achterruit

BerichtGeplaatst: 25 nov 2008, 20:49
door DrJos
Zijn er toevallig verloop stekkers voor? Van een MB aansluiting naar ISO (standaard met die blokjes)
Of moet ik alle draaden doorknippen en op z'n iso aansluiten.
Nu zit er een Becker Mexico in.