W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 25 aug 2019, 10:00

ABS storing, lampje bleef aan

Klusje te doen? Kijk hier hoe het moet.
Dit is dus NIET de plek om vragen te stellen!!!

Moderators: Neerven, Bram Jansen

ABS storing, lampje bleef aan

Berichtdoor Mercedes-Bram » 18 sep 2010, 20:38

Hallo mensen,

Nu had ik laatst mijn SEC laten keuren en er moesten nieuwe kogels in geperst worden.
Alles goed en wel tot bleek dat de ABS pomp/systeem het niet meer deed.

Lampje bleef aan maar af en toe ging het uit en ging het weer aan.
Soms met remmen rond 20 a 15 km ging de pomp standaard af, zo hoort het niet.
Meestal met aanrijden ging het lampje branden als je harder als 20 km per uur ging rijden.

Met het vervangen van de kogels, is één van de sensorkabels kapot gegaan (kabelbreuk), om een lang verhaal kort te maken:

- voor twee sensors vervangen á € 130,-- per stuk.
- rem olie vervangen.
- blokspanning na gemeten.
- andere ABS pomp.
- nieuwe spanningsregelaar.
- 3 ABS computers uitgeruild.
- alle kabels na gemeten tot aan computer.
- flink wat zoek uren.
- en bijna een nieuwe dynamo. (verdacht door eventueel diode defect)

Oplossing is echter best simpel.

De monteur heeft op het eind, radeloos... alle kabels los gemaakt, zuiver gemaakt en opnieuw aangesloten.
Probleem opgelost.
Dus... goeie les voor iedereen met een storing kampt. (en dat zijn er wel wat denk ik zo)

Dus begin met deze stappen, ga dan pas allerhande dure rekeningen betalen en/of onderdelen kopen!!

Groeten Bram
Benz fahren macht freude
Avatar gebruiker
Mercedes-Bram
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 12 mei 2010, 19:16
Woonplaats: Peel en Maas
Type wagen: 420SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee

Keer terug naar How-to

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten