W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 15 jul 2019, 23:12

adres klacht

Hier kun je over van alles en nog wat kletsen omtrend de W126.
Leuk filmpje met een W126? Of met de W126 iets leuks mee gemaakt?
Plaats het hier!
(Geen vragen over de W126)

Moderators: Neerven, Bram Jansen

adres klacht

Berichtdoor Harm1 » 10 feb 2017, 14:43

Goedenmiddag mede-forumleden. Ik heb een vraag betreffende een adres van Mercedes in Duitsland waar ik een klacht kan indienen. Per e-mail en/of geschreven.
Het gaat in dit geval om een (meerdere) klachten betreffende Mercedes Malaga, en aangezien mijn Spaans niet goed genoeg is voor dit soort dingen maar mijn Duits wel wil ik het naar Duitsland sturen.
Mijn laatste akkefietje betreft een oliedichtring waarvoor men mij euro 13,96 in rekening bracht. Dezelfde kocht ik vorige week voor euro 1,80. Geld maakt mij niet zoveel uit maar dit wordt mij een beetje te gortig.
mvg. Harm.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Account op speciaal verzoek van Harm aangepast door Beheerder Bram Jansen
eind november 17
Harm1
In Memoriam
 
Berichten: 424
Geregistreerd: 13 feb 2015, 15:37
Woonplaats: Alhaurin el Grande/Andalucia
Roepnaam: harm
Type wagen: 300SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.0
560SL


Re: adres klacht

Berichtdoor Leeflang » 10 feb 2017, 15:06

Ik denk dat je de vorige keer veel mazzel hebt gehad, de aanbevolen prijs is al sinds januari 2014 14,50 plus BTW: http://teilesuche.mercedes-benz-classic ... 1031840161
Vóór 2014 waren ze wel goedkoper, maar nog steeds niet in de buurt van 1,80: januari 2012: 8,19; juni 2012: 11,50; januari 2013: 13,72 (ook allemaal excl. BTW).
Optimum aut nihil.
How-To index.
Avatar gebruiker
Leeflang
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 6266
Geregistreerd: 29 okt 2010, 00:11
Woonplaats: Twente
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560 motor


Re: adres klacht

Berichtdoor Harm1 » 10 feb 2017, 19:26

Bedankt voor de info Leeflang. Toch blijf ik het vreemd vinden dat ik voor de ring apart bijna 14 euro betaal en met de pijp (zie foto, €118,00) €1,80.
mvg. Harm.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Account op speciaal verzoek van Harm aangepast door Beheerder Bram Jansen
eind november 17
Harm1
In Memoriam
 
Berichten: 424
Geregistreerd: 13 feb 2015, 15:37
Woonplaats: Alhaurin el Grande/Andalucia
Roepnaam: harm
Type wagen: 300SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.0
560SL


Re: adres klacht

Berichtdoor Leeflang » 10 feb 2017, 20:02

Dan heb je de vorige keer te weinig betaald voor de ring en te veel voor de pijp, in totaal klopt het wel weer ongeveer.
Die pijp kost 75 euro excl. BTW, met BTW dus iets meer dan 90 euro.
Ring plus pijp ca. 107,50, plus 10% toeslag is ongeveer 118 euro.
Het is heel gebruikelijk dat de dealer tot 15% meer in rekening brengt dan de adviesprijs, ze hebben er immers ook werk aan en wellicht ook verzendkosten (de adviesprijzen gelden voor Duitsland) en soms gaan er dan nog een paar procenten korting van af, b.v. omdat ze je aardig vinden of omdat je lid bent van een club.
Optimum aut nihil.
How-To index.
Avatar gebruiker
Leeflang
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 6266
Geregistreerd: 29 okt 2010, 00:11
Woonplaats: Twente
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560 motor


Re: adres klacht

Berichtdoor Bram Jansen » 10 feb 2017, 20:03

Dit is de prijs. Deze prijs zou je excl. een eventuele korting bij alle dealers in europa moeten betalen. (webparts MB)
Afhalen bij de dealer.

A 103 200 11 52 Opmerking toevoegen LEIDING Catalogus-/Nettoprijs 90,54 incl. BTW 109,55
Totale nettoprijs (EUR) 90,54 BTW (EUR) 19,01 Totale prijs (EUR) 109,55

De dichtring:
A 103 184 01 61Opmerking toevoegen KEERRING Catalogus-/Nettoprijs 15,81 incl. BTW 19,13
Totale nettoprijs (EUR) 15,81
BTW (EUR) 3,32
Totale prijs (EUR) 19,13

In een PB heb ik je de klantenservice voor je klacht gegeven. Gezien de prijzen uit MB Webparts heb je naar mijn idee niet veel grond voor een klacht
Avatar gebruiker
Bram Jansen
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 1328
Geregistreerd: 16 jul 2013, 09:47
Woonplaats: Dit forum
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W201 190E 2.6 1991, E300TTD 1994 S211 E CDI Turbo 2006


Re: adres klacht

Berichtdoor Harm1 » 10 feb 2017, 21:34

Heren, helemaal duidelijk.
mvg. Harm.
Beste, mag van mij op slot.
Account op speciaal verzoek van Harm aangepast door Beheerder Bram Jansen
eind november 17
Harm1
In Memoriam
 
Berichten: 424
Geregistreerd: 13 feb 2015, 15:37
Woonplaats: Alhaurin el Grande/Andalucia
Roepnaam: harm
Type wagen: 300SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.0
560SL


Keer terug naar W126 - Van alles wat....

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten