W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 18 okt 2018, 06:08

Ervaringen taxatie / waardebepaling

Hier kan je alles posten omtrent jouw eigen Mercedes wat niet in een andere forum past.

Moderators: Neerven, Bram Jansen

Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor HJ1980 » 16 maart 2018, 21:08

Beste,

Komende week laat ik mijn 420SEC taxeren.

Het laatst bekende taxatierapport (vorige eigenaar) is van oktober 2009. Taxateur dhr. Adolfs taxeerde de vervangingswaarde destijds op € 13.500,00. Ook is er een taxatierapport bij van oktober 2008, opgesteld door dhr. Dol. Taxatiewaarde vastgesteld op € 14.000,00. Een minus van 500 euro dus.

Wat is jullie ervaring m.b.t. taxatiewaardebepaling van een SEC in bovengemiddelde toestand? Zijn er verschillen in het prijs- / taxatiewaarde verloop van een SEC tegenover een SE / SEL?

Voordat er opmerkingen komen; nee, ik ga de auto (nog) niet verkopen en reken me niet al rijk na een jaartje sturen met de SEC :grin:

Een plaatje mag natuurlijk niet ontbreken:

DSC03151 (2).JPG


DSC03200 (2).jpg
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker
HJ1980
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 207
Geregistreerd: 12 jul 2011, 20:58
Woonplaats: Burgum, Friesland
Roepnaam: Hielke
Type wagen: 420SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes W212 E 220 CDI (obsidian schwarz)
Audi A1 TFSI


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Bram Jansen » 16 maart 2018, 21:56

In je eigen woonplaats is begin juni ook weer een taxateur aanwezig.

mb-familiedag-burgum-2-juni-2018-t19765.html
Avatar gebruiker
Bram Jansen
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 1311
Geregistreerd: 16 jul 2013, 09:47
Woonplaats: Dit forum
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W201 190E 2.6 1991, E300TTD 1994 S211 E CDI Turbo 2006


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor HJ1980 » 16 maart 2018, 22:24

De afspraak staat al voor komende week ;)
Avatar gebruiker
HJ1980
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 207
Geregistreerd: 12 jul 2011, 20:58
Woonplaats: Burgum, Friesland
Roepnaam: Hielke
Type wagen: 420SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes W212 E 220 CDI (obsidian schwarz)
Audi A1 TFSI


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Vlim » 16 maart 2018, 22:41

De waarde van de SEC kruipt langzaam omhoog momenteel, dus ik verwacht eigenlijk wel dat de prijzen can 2008-9 wel weer gehaald of iets verbeterd worden.

Ik heb jarenlang W126's getaxeerd voor de clubverzeketing.
Avatar gebruiker
Vlim
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1757
Geregistreerd: 01 jan 2011, 16:16
Woonplaats: West-Brabant
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 280SE - 1984
500SE - 1980
400SE - 1993
230CE - 1988
CL500 - 2000


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor HJ1980 » 16 maart 2018, 23:11

Daar hoop ik ook wel op, maar ben benieuwd naar voorbeelden.
Avatar gebruiker
HJ1980
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 207
Geregistreerd: 12 jul 2011, 20:58
Woonplaats: Burgum, Friesland
Roepnaam: Hielke
Type wagen: 420SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes W212 E 220 CDI (obsidian schwarz)
Audi A1 TFSI


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Machiel » 16 maart 2018, 23:24

Mijn 380SEC is vorig jaar op 19.000 euro getaxeerd. En hieronder wat een 380SEC in Duitsland zo ongeveer waard is momenteel.

IMG_1674.JPG
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker
Machiel
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 374
Geregistreerd: 22 jan 2014, 18:13
Woonplaats: Prov. Zuid Holland
Roepnaam: Machiel
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: BMW 525i (1994)


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor HJ1980 » 22 maart 2018, 14:06

Zo, dat hebben we maar weer gehad!
Zojuist de bevestiging gekregen dat mijn SEC niet een opgelapt kreng / kop-en-kont-auto is :)

De erg enthousiaste taxateur heeft de auto grondig geïnspecteerd, alle aanwezige documentatie doorgespit en kwam tot de conclusie dat het een zeer nette originele auto is. Vervangingswaarde: € 22.000! 'Probeer er maar eens zo eentje te vinden' was zijn alleszeggende conclusie.

Ik ben blij!
Avatar gebruiker
HJ1980
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 207
Geregistreerd: 12 jul 2011, 20:58
Woonplaats: Burgum, Friesland
Roepnaam: Hielke
Type wagen: 420SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes W212 E 220 CDI (obsidian schwarz)
Audi A1 TFSI


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor RNRS001 » 22 maart 2018, 22:53

Ik vraag mij altijd af hoe groot de rol is van de kilometerstand. Stel dat je onderhoudsverleden compleet is, zorgt een kilometerstand van boven de 300.000 automatisch voor een extreme waardevermindering?
RNRS001
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 19 maart 2017, 21:25
Woonplaats: Numansdorp
Roepnaam: Sebastiaan
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 300E 1986
300CE 1990


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor DavevandeLoo » 23 maart 2018, 08:07

Dat is geweldig nieuws! Ik ben ook erg benieuwd naar de waarde van mijn SEC. Heb er geen geschiedenis bij en hij kont uit italië maar het is wel een prachtig roestvrij exemplaar dus dat kan alle kanten opgaan.
De taxatie betekend niet heel veel maar het lijkt me wel een fijn gevoel als hij waard is wat je erin hebt gestoken.
DavevandeLoo
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 228
Geregistreerd: 25 apr 2014, 20:08
Woonplaats: Prov. Limburg
Roepnaam: Dave
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Neerven » 23 maart 2018, 10:26

Blijft de vraag of de taxatie waarde ook de prijs is die er voor kunt vangen bij verkoop.
Avatar gebruiker
Neerven
Moderator
Moderator
 
Berichten: 2241
Geregistreerd: 01 aug 2010, 11:14
Woonplaats: Eindhoven
Roepnaam: André
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 1983 500SEL
2005 W164 320CDI
1986 500SEL (verkocht)
1989 500SEL (gesloopt)
2010 Suzuki Alto 1.0 :(


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Machiel » 23 maart 2018, 11:26

Zoals ik het heb begrepen is de taxatiewaarde gelijk aan de vervangingswaarde. Oftewel het aantal euro's dat je nodig hebt om een vervangende wagen te verkrijgen die kwalitatief gelijkwaardig is. Voor dat bedrag ben je ook verzekerd.

Dat is niet noodzakelijk gelijk aan de zogenaamde waarde in het economisch verkeer. Als je, gek gezegd, de enige bent op de wereld die bereid is de vervangingswaarde te betalen, dan zul je hem per definitie niet voor die prijs kunnen verkopen. Maar als er wel meerderen bereid zijn die prijs te betalen (en het aanbod ook nog eens schaars is), dan kan de vervangingswaarde wel degelijk een goede indicator zijn van de marktprijs.
Avatar gebruiker
Machiel
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 374
Geregistreerd: 22 jan 2014, 18:13
Woonplaats: Prov. Zuid Holland
Roepnaam: Machiel
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: BMW 525i (1994)


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Leeflang » 23 maart 2018, 15:45

Er zijn marktonderzoeken in Duitsland gedaan.
Juli 2017: http://x308.net/was-kostet-eine-mercede ... -juli-2017
Feb 2018: http://x308.net/was-kostet-eine-mercede ... bruar-2018
Let wel, het betreft vraagprijzen in Duitsland.
Optimum aut nihil.
How-To index.
Avatar gebruiker
Leeflang
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 6130
Geregistreerd: 29 okt 2010, 00:11
Woonplaats: Twente
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560 motor


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Machiel » 23 maart 2018, 17:48

Niet wegdoen dus :grin: :

GUTE ZEITEN ALSO FÜR W 126-BESITZER: WER EIN GUTES EXEMPLAR HAT, SOLLTE ES WEITER PFLEGEN UND SICH AN DER WERTENTWICKLUNG ERFREUEN. DAS BETRIFFT ALLE MODELLE, WENNGLEICH DIE 560ER IN BESONDEREM MASSE ANGEZOGEN IST
Avatar gebruiker
Machiel
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 374
Geregistreerd: 22 jan 2014, 18:13
Woonplaats: Prov. Zuid Holland
Roepnaam: Machiel
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: BMW 525i (1994)


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Neerven » 23 maart 2018, 18:09

Wat ik mis (en wat ik doe) is ervan genieten, niet in geld uit te drukken.
Avatar gebruiker
Neerven
Moderator
Moderator
 
Berichten: 2241
Geregistreerd: 01 aug 2010, 11:14
Woonplaats: Eindhoven
Roepnaam: André
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 1983 500SEL
2005 W164 320CDI
1986 500SEL (verkocht)
1989 500SEL (gesloopt)
2010 Suzuki Alto 1.0 :(


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor HJ1980 » 23 maart 2018, 19:43

@Neerven: genieten doe ik zeker, ik ga er ook wel vanuit dat elke 126-rijder dat doet :)

@Machiel; jij slaat de spijker op z’n kop. Het gaat uiteraard om de vervangingswaarde, niet de handelswaarde.

Door een taxatiebedrag aan een auto te hangen, kun je ‘m vervolgens wel in een bepaalde categorie plaatsen. Die van mij is geplaatst in klasse 2 (zie tabel die Machiel hier plaatste op 16 maart).

De taxateur gaf ook een verwachtte jaarlijkse prijsstijging van heel veel procenten (ik zal het hier niet noemen).
Avatar gebruiker
HJ1980
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 207
Geregistreerd: 12 jul 2011, 20:58
Woonplaats: Burgum, Friesland
Roepnaam: Hielke
Type wagen: 420SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes W212 E 220 CDI (obsidian schwarz)
Audi A1 TFSI


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Martijn75 » 24 maart 2018, 09:14

Gefeliciteerd met de mooie taxatie,nu kun je weer goed verzekerd onbezorgd genieten van je mooie SEC. :handgestures-thumbupleft:
Mijn 380SEC is vorig jaar opnieuw getaxeerd,en dat leverde ook een mooi rendement op.
De snelheid waarmee een doel bereikt wordt is irrelevant aan het doel snelheid te bereiken.
Avatar gebruiker
Martijn75
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 543
Geregistreerd: 25 jan 2013, 08:17
Roepnaam: Martijn
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Volvo V70 2.5 T 2004


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Rolo » 24 maart 2018, 09:46

Tja, misschien snap ik het niet?
Maar wat heb je aan een taxatierapport?
Je komt dus zowieso in een duurdere verzekering terecht en een taxatie van duizenden euros is leuk als je Benz dan ook gelijk plat is als een dubbeltje.
En krijg je dsn daadwerkelijk de duizenden uitgekeerd?
Avatar gebruiker
Rolo
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 150
Geregistreerd: 06 feb 2016, 22:40
Woonplaats: Borne Twente
Roepnaam: Ronnie
Type wagen: 380SE
Bouwjaar: 1982
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Peugeot 206 14i bj 03
Honda fireblade 900 bj 99


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor HJ1980 » 24 maart 2018, 18:50

Lijkt me wel, vandaar het taxatierapport.
En als ‘ie niet plat als een dubbeltje is, maar je hebt wel schade hoef je iets minder te bakkeleien om een reparatie deskundig uitgevoerd te krijgen. Wordt lastig als er geen taxatie is gedaan.
Avatar gebruiker
HJ1980
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 207
Geregistreerd: 12 jul 2011, 20:58
Woonplaats: Burgum, Friesland
Roepnaam: Hielke
Type wagen: 420SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes W212 E 220 CDI (obsidian schwarz)
Audi A1 TFSI


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor Balboa » 24 maart 2018, 21:50

Er wel even van uitgaande dat je de auto volledig casco verzekerd hebt. Met enkel WA kan het handig zijn als je buiten jouw schuld om een aanrijding hebt gehad, niet de gangbare dagwaarde te krijgen.

Wie was de taxateur?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
Met Enige Rijlessen Controleert Elke Dwaas Een Slagschip
Avatar gebruiker
Balboa
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 372
Geregistreerd: 17 mei 2012, 21:01
Woonplaats: Midden Nederland
Roepnaam: Ewoud
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1982
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Volvo S80 V8 4.4
FIAT Bravo 1.4 T-Jet


Re: Ervaringen taxatie / waardebepaling

Berichtdoor HJ1980 » 24 maart 2018, 22:05

Avatar gebruiker
HJ1980
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 207
Geregistreerd: 12 jul 2011, 20:58
Woonplaats: Burgum, Friesland
Roepnaam: Hielke
Type wagen: 420SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes W212 E 220 CDI (obsidian schwarz)
Audi A1 TFSI

Volgende

Keer terug naar Algemene vragen over jouw auto

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten