W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 25 jan 2020, 12:36

Hoofdbeheerder!!

Hier kun je over van alles en nog wat kletsen omtrend de W126.
Leuk filmpje met een W126? Of met de W126 iets leuks mee gemaakt?
Plaats het hier!
(Geen vragen over de W126)

Moderators: Neerven, Bram Jansen

Re: Hoofdbeheerder!!

Berichtdoor ElGriffo » 30 okt 2015, 00:57

Bram Jansen schreef:Het team van dit forum zal proberen ongewenst materiaal zo snel mogelijk te verwijderen van de site.
Het team van de site heeft tevens het recht alle berichten te verwijderen, bewerken, verplaatsen en hebben het recht topics te sluiten op het moment dat zij dit passend vinden en dit zonder overleg met betrokkene.

Bram Jansen
Beheerder


Het grappige is dat mijn bericht verwijderd is :blush: Waarvan ik me afvraag wat nu exact de rede is waardoor het blijkbaar ongewenst is . De strekking van het bericht was dat ik iemand (en dat gebeurd vaker ) adviseer eens contact op te nemen met een ander forum lid die hem wellicht kan helpen . Vaak is dit tegen kostprijs en een normale vergoeding van de geïnvesteerde uren. Wat maakt dan het verschil waarom mijn bericht wel verwijderd is en vele andere met een soort gelijke strekking niet ?

Men heeft mij hier geen verklaring voor gegeven, wat blijkbaar volgens de reglementen ook niet hoeft. Of had ik er naar moeten vragen. Wanneer er regel had gestaan dat mijn reactie verwijderd is omdat dit in strijd was met de reglementen met daarbij een korte uiteenzetting van de reden had wellicht minder vraagtekens op geroepen.

Wel ben ik het met Plorie eens dat je achter een toetsenbord zit en de woorden die getypt worden anders gelezen kunnen worden dan bedoeld.

Aan de ene kant snap ik dit soort reacties wel die vaak gedragen worden door emoties en de andere kant vind ik het jammer en vaak onnodig .

Een veto uitspreken in de rol van beheerder is vele malen makkelijker dan een gerespecteerde een geaccepteerde uitleg.
De een luistert niet goed of de ander toetst juist net even niet het juiste in.

Ik zou voorstellen het voor nu maar even te laten voor wat het is en elkaar in de waarde te laten. Genieten van al het leuke op dit Forum en energie steken in positieve dingen.
ElGriffo
 


Re: Hoofdbeheerder!!

Berichtdoor Gerko » 30 okt 2015, 08:07

Mmm... Ik ben het denk k wel met je eens Marco. Het is maar hoe je eea leest. Wel grappig om te zien dat de een het leest en zich tegen robby keert en een ander leest er weer heel wat anders in (zoals ik) dat zal wel komen door het beeldscherm wat ertussen zit.

Hoop dat jij en robby nog vaak mensen kunnen helpen, al dan niet met de cruise controle. Ennuh... Niemand werkt voor niks!

Groet Gerko
Ik ben niks nieuwsgierig, maar ik wil gewoon alles weten!
Avatar gebruiker
Gerko
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 707
Geregistreerd: 21 aug 2012, 12:45
Woonplaats: Veluwe
Roepnaam: Gerko
Type wagen: 300SDL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mazda 5 1.8 16v 2005 gezinsauto
Renault Kangoo 1.4, past brommer achterin :-)
Tomos 2L custom 1964
Puch M50 racing in restauratie
Puch MS50V sport 1972 (project)
Puch M50 SE opknapper
Puch VZ50R 1972


Re: Hoofdbeheerder!!

Berichtdoor Peter R. » 30 okt 2015, 08:52

Op een ander forum waar ik wel eens rondhang worden moderators en/of webmasters er met de regelmaat van de klok van beschuldigd posts 'willekeurig' te wissen.

Volgens mij gebruikt dit forum dezelfde software dan jullie.

Er vanuit gaande dat niemand zit te liegen dat-ie zwart ziet, is het mogelijk dat er een of andere bug in de software zit waar niemand wat vanaf weet ? Op een forum met duizenden of tienduizenden posts is het soms moeilijk te achterhalen wat wanneer waar stond.
Bruno Sacco over de C126 deurklinken : "Die müssen Sie abbauen und die Limousinentürgriffe montieren"
Peter R.
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 311
Geregistreerd: 03 jun 2012, 11:46
Woonplaats: België
Roepnaam: Peter
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: F150 Raptor
MB GLS
Porsche 993


Re: Hoofdbeheerder!!

Berichtdoor Robby » 30 okt 2015, 09:29

Ha Peter,
Er is al toegegeven dat er bewust gewist is. De mensen die zich" tegen" mij gekeerd hadden wisten helemaal niet waar het precies over ging. Maar ja, dit is ook een afspiegeling van de maatschappij.
Om het netjes op te lossen zouden excuses op zijn plaats zijn(mag per PB). Is voor mij de kous af!
Op dit topic reageer ik verder niet meer.
Gr. Rob
Als je bang bent om fouten te maken, zul je nooit iets leren!!!
Avatar gebruiker
Robby
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1106
Geregistreerd: 20 maart 2012, 19:17
Woonplaats: Omg. Maastricht
Roepnaam: Rob
Type wagen: 420SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Ja
Opmerkingen / andere wagens: W211 320CDI,Hyundai i10, Renault Kangoo, W126 420SE, w212 350cdi, W126 420SEL


Re: Hoofdbeheerder!!

Berichtdoor Gerko » 30 okt 2015, 11:17

Kijk rob dat geeft duidelijkheid. Iwan zal ondertussen wel door hebben dat jij hem kunt helpen met zijn cruise controle....

Wellicht is het handig dat bram/lex nog even uitlegt waarom de post verwijderd is cq waarom die niet aan de regels voldoet, zodat de "fout" niet door anderen nogmaals begaan word.
Ik ben niks nieuwsgierig, maar ik wil gewoon alles weten!
Avatar gebruiker
Gerko
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 707
Geregistreerd: 21 aug 2012, 12:45
Woonplaats: Veluwe
Roepnaam: Gerko
Type wagen: 300SDL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mazda 5 1.8 16v 2005 gezinsauto
Renault Kangoo 1.4, past brommer achterin :-)
Tomos 2L custom 1964
Puch M50 racing in restauratie
Puch MS50V sport 1972 (project)
Puch M50 SE opknapper
Puch VZ50R 1972


Re: Hoofdbeheerder!!

Berichtdoor Bram Jansen » 30 okt 2015, 11:18

Liefhebbers,

Als laatste zal ik hier reageren. Reageren op wat er aan de hand is en wat er is gebeurd.
Weliswaar zit ik dan achter een toetsenbord maar dat maakt mij natuurlijk nog niet mond dood.
Inderdaad, ik ben rechtstreeks, dat klopt.

Na mijn uitleg hier, is over dit onderwerp gezegd wat gezegd kon worden en sluit ik dit topic af, dat heb je met beheerders, die sluiten soms topics en een heel enkele keer halen die op dit forum eens een bericht weg. Komt zelden voor. Er was al genoeg over uitgelegd aan deze topic starter, echter, deze is het met mijn uitleg niet eens en vond het nodig dit topic te starten. Democratisch als dit forum is, blijft zo'n topic dan even staan.
Maar wij moeten met z'n allen verder over de dingen waar het hier om gaat, onze liefhebberij!

Het komt inderdaad ook voor dat een avatar of onderschriften, zomaar verdwijnen.

Achter de schermen, zo heb ik via PB ook aan de topic starter uitgelegd, zijn klachten binnen gekomen over de twee kampen die ons forum kent. Dit is ongewenst!

Vooropgesteld, na heel veel wikken en wegen is ver vóór mijn tijd, (ik ken die discussie's, allemaal doorgelezen!) is besloten dat handelen verboden is. Ook dat heb ik dit via een PB uitgelegd maar voor mijn uitleg komt geen begrip.
Het begrip handel is ook wel lastig, dat geef ik direct toe. Als ik iemand naar bijvoorbeeld Douwe stuur, die zijn garage bij zijn huis, waar je als gast wordt ontvangen, gebruikt om mensen echt te helpen, tegen een zeer geringe vergoeding, dan is dat geen handel. Zo zijn er gelukkig heel veel voorbeelden van lid naar lid. Let op: Douwe is maar een voorbeeld!! Als een lid "toevallig" altijd alles op de plank heeft liggen, dan stoort dat mensen die ook planken met onderdelen hebben liggen. Dan lijkt het plotseling wel op handel. Waar is de grens. Wie het weet mag het zeggen.

Handel op dit forum wordt een probleem als ik klachten ga krijgen van leden. In handel is ook altijd concurrentie, of je dit nou doet op dit forum of buiten het forum. De handel die hier wordt bedreven zien wij natuurlijk gebeuren, maar in het belang van leden, zeggen wij daar natuurlijk nooit iets van. Als er weer eens een klacht bij mij binnenkomt, uit één van de kampen, dan kan ik mij bij de irritatie over sommige berichten wel wat voorstellen, en haal dan, volkomen terecht en volgens de regels gewoon geoorloofd, een berichtje weg.(Zie de spelregels) Om daar nu vetes over een moderator over uit te willen spreken, en het voor "nu" te willen laten rusten, gaat wel erg ver. Mag hoor, maar dat geeft de stemmingmakerij weer. Helemaal als je dit afzet tegen het licht van de klachten, wat er door mij is gedaan met de klachten, en de oplossing.
Ook heb ik begrepen dat er leden uit positie belang, moderator willen worden. In sommige berichten en in PB berichten die ik krijg is dit duidelijk. Op dit moment is er geen sprake van een vacature, noch voor mijn positie, nog voor de positie van André.

Ik weet dat buiten het forum om een haat en nijd cultuur is ontstaan. Dit is zeer ongewenst!! :snooty: En stoort leden, en stoot ook leden af.
Ook de popi Jopie cultuur waar sommige leden zich aan storen op ons forum is not done. Natuurlijk zingt ieder vogeltje zoals het gebekt is, maar ik neem aan dat duidelijk is wat hiermee wordt bedoeld. Dit moeten wij niet willen, wij streven allemaal het zelfde doel na, nl. Onze W126 netjes op de weg houden!!

Begrijp mij niet verkeerd: Nogmaals, van André en mij uit, alles en alleen maar voor het forum, we moeten ons er allemaal thuis voelen. Wat ik hier boven schrijf verzin ik niet, komt ook niet uit mijn koker, het gaat om klachten die ik serieus neem. Of de klachten terecht zijn, daarover kun je van mening verschillen, maar ze zijn er, en ik doe daar dan iets mee. Neem het me maar kwalijk, maar excuses komen daar zeker niet voor!

Er is via PB en in dit topic nu uitgelegd wat er uitgelegd kan worden.
Respecteer elkaar, maak geen ruzie maar help elkaar.

Lex
Avatar gebruiker
Bram Jansen
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 1340
Geregistreerd: 16 jul 2013, 09:47
Woonplaats: Dit forum
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W201 190E 2.6 1991, S211 E CDI Turbo 2006


Re: Hoofdbeheerder!!

Berichtdoor Jurgen » 03 nov 2015, 16:03

Op zich ben ik hier de hoofdbeheerder, aangezien ik eigenaar ben van de WClubs en daarmee het W126Club.nl forum.

Moderators besteden in elk geval heel veel tijd aan het forum, wat ik zelf niet heb. Ik ben er dus inhoudelijk niet zo actief. Ik ben ook heel blij met deze mensen dat zij deze taak op zich willen nemen.

Wanneer er structureel problemen zijn met een moderator (dit is hier al eens gebeurd), dan kan ik besluiten dat we er een punt achter zetten. Soms moet zoiets gewoon eens besloten worden. Dus het is mogelijk, maar gebeurt eigenlijk zelden.
Meestal stapt een moderator zelf op, omdat het 1) heel veel tijd kost en 2) je het vaak gewoon niet goed kan doen. Net als een scheidsrechter, er is altijd wel iemand die het niet met je eens is.

Ik ben in elk geval blij met de huidige moderators en hun inzet!

Je mag mij uiteraard benaderen voor vragen.

Jurgen
Afbeelding
Klasse Klassiek is gespecialiseerd in plaatwerk, laswerk. Daarnaast natuurlijk het onderhoud en reparaties. Ook aankoop keuringen voor een scherp bedrag!
_______________________________________________________________

http://oldtimerbay.com - Onderdelen voor je W126!
Febi/Bilstein - Klokkerholm - Mercedes-Benz origineel nieuw/2ehands
Avatar gebruiker
Jurgen
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 472
Geregistreerd: 23 maart 2008, 21:12
Woonplaats: Almere
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W123 300TD 1983
W123 300TDT 1983
W123 230C 1978
W123 280CE 1983
Landcruiser HJ61 1986
Plymouth Satelite 1972
BMW E46 325Ci Exe Cabriolet 2001
MB T1 310D James Cook

Vorige

Keer terug naar W126 - Van alles wat....

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten