W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 15 dec 2017, 08:36

start slecht en loopt niet fijn tot 80 graden

Hier kan je alles posten omtrent jouw eigen Mercedes wat niet in een andere forum past.

Moderators: Neerven, Bram Jansen

start slecht en loopt niet fijn tot 80 graden

Berichtdoor lars 245 » 14 maart 2017, 18:26

Hallo allen.

ik heb een vraagje ik heb een Mercedes 260SE van het bouwjaar 1987
ik heb de auto vorig jaar gekocht en rij er met veel plezier in.

nu heb ik een probleem, vorige jaar vlak voor de winter stop (belasting regeling) ging de motor wat slechter lopen als hij nog niet helemaal warm genoeg is.
heb vlak voor de stop snel nog even de bougie's rotor en de verdeler kap vervangen.
maar dat heeft helaas niks geholpen

tijdens de winter maanden heb ik de injectoren ultrasoon later reinigen en heb de tank schoon gemaakt (dacht dat er smeer in de tank zat, vorige eigenaar weinig tot nauwelijks mee gereden)
daarbij heb ik de brandstof filter al 2x vervangen, dus lijkt het mij dat het niet een brandstof probleem is.

nu heb ik het vermoeden dat het iets van de (automatische) chook is.
maar waar kan ik die vinden en tevens testen dat ik weer wat uit kan sluiten?

als ik de auto start moet hij vaak ronden gaan en pakt dan langzaam aan (als de motor koud is)
ik kan dan normaal weg rijden en heb dan eigenlijk geen last.
alsik een stukje heb gereden (2 a 3 km) lijkt dat er iemand aan mijn trekhaak gaat hangen of de auto tegen houd.
de econoom meter slaat dan helemaal in het rode gebied (wat nooit fijn is :lol: ) auto is dan rond de 40/50 graden.
ik rij dan gewoon verder en als de auto een graad of 80 is lijkt dat er een schakelaar over gehaald word en is er niks meer aan de hand.
kan dan gerust een km of 200 rijden niks aan de hand.
zet de auto dan weg en laat de auto afkoelen en het zelfde verhaal herhaalt zich weer opnieuw.

wie o wie kan mij helpen met dit probleem??

Gr. lars
lars 245
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 14 maart 2017, 18:15
Roepnaam: lars
Type wagen: 260SE
Bouwjaar: 1987
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126


Re: start slecht en loopt niet fijn tot 80 graden

Berichtdoor Douwe » 14 maart 2017, 20:35

Zijn de kleppen gesteld ?
En mogelijk heb je last van vacuĆ¼m lekages.
Als ik het goed heb dan gaat bij dit soort motoren het stationair hoger lopen door middel van een waspotjes wat als die koud is open staat en als hij warm word sluit.
Maar kan mij ook goed voorstellen dat de ontsteking niet goed staat.
Mogelijk dat hier ook je membraam van stuk is
Avatar gebruiker
Douwe
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 8883
Geregistreerd: 01 mei 2010, 19:54
Woonplaats: Sexbierum
Roepnaam: Douwe
Type wagen: 420SE
Bouwjaar: 1986
LPG: Ja


Re: start slecht en loopt niet fijn tot 80 graden

Berichtdoor Leeflang » 14 maart 2017, 21:10

Geen waspotjes, maar elektronische toerental regeling.
Bij de M103 echter niet met een aparte module geregeld, maar door de KE-jetronic module, onder invloed van de potmeter aan de luchtmassameter, motortemperatuur en temperatuur van de aangezogen lucht.
Optimum aut nihil.
How-To index.
Avatar gebruiker
Leeflang
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 5905
Geregistreerd: 29 okt 2010, 00:11
Woonplaats: Twente
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560 motor


Re: start slecht en loopt niet fijn tot 80 graden

Berichtdoor BenzHans2 » 14 maart 2017, 21:16

Als er het een en ander is gereinigd, zou ik de co ff laten checken.
Ff afstellen en dan pas verder kijken.
Lambdasonde kan kapot zijn. Die komt met co afstelling vanzelf naar boven.
Als co te arm staat, krijg je ook de afwijking die je omschrijft.
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3340
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes sprinter
Mercedes W202 C240


Keer terug naar Algemene vragen over jouw auto

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten