W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 22 nov 2017, 14:56

Vage stroom klachten

Alles omtrent het interieur (zoals bediening, bekleding, montage)

Moderators: Neerven, Bram Jansen

Vage stroom klachten

Berichtdoor 126 » 13 sep 2017, 19:16

Ik heb al enige tijd allerlei stroom storingen
Elektrische antenne doet het soms wel soms niet,
Af en toe brandt ABS lampje
Nu gaat de radio niet meer uit als ik sleutel van contact afhaal.
Sinds vandaag slaat iedere keer motor af.
Temperatuurdisplay werkt af en toe.Heb alle zekeringen vernieuwd en contacten opgeschuurd ook van de relais.
Temperatuur werkt nu weer,maar de rest is gebleven zoals het was.
Ik verdenk zelf het contactslot,wie heeft er een idee?
Repareren is voor mij geen probleem.
Ik heb altijd moeite met diagnose stellen.
Doe maar gek gewoon kan altijd nog!
Aso bakken bestaan niet,aso rijders wel!
Avatar gebruiker
126
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 794
Geregistreerd: 22 mei 2012, 18:29
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Frank
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1984
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Hyundai Tucson 2.7 V6 LPG3


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor BenzHans2 » 13 sep 2017, 21:33

Lijkt me eerder dynamo probleem.
Check koolborstels ff
Verder alle massakabels ff schoonmaken
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3323
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes sprinter
Mercedes W202 C240


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor 126 » 14 sep 2017, 07:23

Koolborstels zijn al vervangen,zitten er ca 2000 km op.
Maar hoe kan de contactslot gerelateerde stroom van de autoradio dan ineens non stop stroom hebben?
En ja,ik herrinner me nu dat ik gisteren voordat ik de auto starte ,minimaal 1 uur(misschien langer) de auto op contact heb laten staan.
Kan de bobine daar schade van oplopen? :unsure:
Doe maar gek gewoon kan altijd nog!
Aso bakken bestaan niet,aso rijders wel!
Avatar gebruiker
126
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 794
Geregistreerd: 22 mei 2012, 18:29
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Frank
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1984
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Hyundai Tucson 2.7 V6 LPG3


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor BenzHans2 » 14 sep 2017, 12:02

Yep.
Daar wordt ie niet beter van
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3323
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes sprinter
Mercedes W202 C240


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor turbopapa » 14 sep 2017, 21:10

Bij deze nog wel, nieuwere schakelen de spanning naar verloop van tijd uit als er niet gestart wordt.
turbopapa
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 186
Geregistreerd: 25 jan 2017, 12:16
Roepnaam: jeroen
Type wagen: 280S
Bouwjaar: Ouder
LPG: Nee


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor 126 » 15 sep 2017, 09:08

Dat de bobine een optater heeft gekregen geloof ik wel,dat verklaart ook ineens het slechte lopen van de motor :!:
Maar het raadsel radio,antenne/contactstroom kan ik niet zo goed verklaren :???:
Doe maar gek gewoon kan altijd nog!
Aso bakken bestaan niet,aso rijders wel!
Avatar gebruiker
126
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 794
Geregistreerd: 22 mei 2012, 18:29
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Frank
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1984
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Hyundai Tucson 2.7 V6 LPG3


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor RD500SEC » 15 sep 2017, 12:02

Het zou in de radio zelf kunnen zitten.
Of in de antenne.
Of een relais wat blijft plakken.(mogelijk in de antenne)
Of in je contactslot, maar dan moet het electrische deel wel heel gaar zijn.

Haal de stekker van de antenne er eens af, als de radio aan blijft nadat het contact uit is gezet.
Als hij dan uit gaat, antenne uitbouwen en open maken.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1041
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor 126 » 15 sep 2017, 13:17

Radio blijft aan met antennekabel los.
Heb deze losgekoppeld omdat antennemotor bleef draaien tijden het rijden.
Doe maar gek gewoon kan altijd nog!
Aso bakken bestaan niet,aso rijders wel!
Avatar gebruiker
126
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 794
Geregistreerd: 22 mei 2012, 18:29
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Frank
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1984
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Hyundai Tucson 2.7 V6 LPG3


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor RD500SEC » 15 sep 2017, 14:25

De antennekabel transporteert de geluidsgolven naar de radio, dit staat los van de aansturing van de atenne.
De antennekabel zit op de antenne geschroefd.
De electrische aansluiting zit erop gestoken met een stekker, deze heeft drie aansluitdraden. Rood-geel, blauw en bruin uit het hoofd gezegd. Deze stekker heb je los gemaakt?

De antenne heeft een printplaat met electronica, deze zorgt ervoor dat de antenne op en neer gaat bij radio aan/uit.
Als de spriet niet ver genoeg omhoog gaat, is er ook een beveiliging ingebouwd dat de motor naar verloop van een x-aantal seconden stoptmet draaien. Bij jou gebeurd dat niet, de electronica in de antenne lijkt daarmee defect.

De radio blijft aan, bij contact uit.
Wat is het voor radio?
Als ik mijn radio aanzet met contact uit, daarna de motor start en ga rijden, zal hij aan blijven als ik de motor uitzet na de rit. Ik moet dan de radio ook weer zelf uitzetten.
Start ik de motor met de radio uit, zal hij aangaan en na de rit ook weer uit.
Als het bij jou zo niet is te verklaren, haal de radio er uit als het probleem zich voordoet en meet op de beide stroom voerende draden, eerst met de radio aan, vervolgens trek je de stekker los van de radio en meet je de beide draden opnieuw. Als een van de draden nu geen spannig meer heeft, zit het probleem waarschijnlijk in de radio.
Hebben beide draden nog spanning, kijk dan de bedrading na op doorgeschuurde plekken, achteraf eraan gezette draden, kroonsteentjes e.d. Verwijder alle slecht aangesloten rommel en doe het zelf opnieuw, maar dan goed.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1041
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor 126 » 15 sep 2017, 16:53

Hoi Richard,
Ja ik bedoel ook de stroomstekker en ja als ik die aansluit blijft het motortje constant draaien,met contact,lopende motor en als ik de sleutel eraf haal.
Het is van het ene op het andere moment zomaar gebeurt ook dat de radio niet meer uitgaat.
Ik heb net een andere bobine erop gezet en de motor loopt weer goed,lijkt wel of ie veel feller is.
Bij het wegrijden slipten de achterbanden zelfs nog door :roll:
Maar nu blijft het ABS lampje weer constant branden,Heb de auto opnieuw gestart en lampje bleef uit en als ik daarna de ruitenwisser aanzette ,floepte het ABS lampje weer aan :blink:
Doe maar gek gewoon kan altijd nog!
Aso bakken bestaan niet,aso rijders wel!
Avatar gebruiker
126
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 794
Geregistreerd: 22 mei 2012, 18:29
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Frank
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1984
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Hyundai Tucson 2.7 V6 LPG3


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor RD500SEC » 15 sep 2017, 22:12

Heb je alle zekeringen al eens vervangen?
Contactlipjrs schoon gemaakt en iets gebogen zodat de zekeringen weer goed contact maken?
Heb je het overspannigsrelais al bekeken?
Kijk niet alleen naar het relais,maar ook naar de busjes in de sokkel waar het relais in zit.maken ze goed contact met de pennen van het relais?
Het ABS schakelt uit bij een spanning lager dan 10 volt, een slecht contact kan dit veroorzaken.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1041
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor RD500SEC » 15 sep 2017, 22:15

Meet ook de accuspanning, misschien is de dynamo aan het einde van zijn leven?
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1041
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor 126 » 16 sep 2017, 07:42

Hoi,ja zekeringen zijn al allemaal vervangen ook de contactpuntjes zijn opgeschuurd.Ook de voetjes van de relais zijn opgeschuurd.Er zitten nieuwe koolborstels op de dynamo en een nieuwe accu in.
De eerste problemen zijn eigenlijk begonnen na het veelvuldig opladen van de oude accu en het verwisselen van de accu.
Wat kan er verder nog kapot gaan aan de dynamo?De lagers zijn goed,er zit geen speling in en hoor ook niets raars.
Langs de koolborstels zit nog een zwart blokje,waar dient dat dan voor?
En ja ik ga vandaag eens de busjes controleren van de OVP relais.
Doe maar gek gewoon kan altijd nog!
Aso bakken bestaan niet,aso rijders wel!
Avatar gebruiker
126
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 794
Geregistreerd: 22 mei 2012, 18:29
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Frank
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1984
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Hyundai Tucson 2.7 V6 LPG3


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor RD500SEC » 17 sep 2017, 00:48

In de dynamo zitten diodes om de stroom gelijk te richten, mogelijk is er 1 of zijn er meer bescadigd met het laden.
Dit kan verklaren dat het ABS in storing gaat, de gemiddelde spanning die je meet met een voltmeter is nog wel goed, maar volg je de spanning met een scope, zie je dippen in de spanning, daar valt het ABS op uit.
Laat de dynamo eens nakijken, of misschien heb je nog een reserve?

Het zwarte blokje is waarschijnlijk een ontstorings condensator, deze zorgt ervoor dat je de dynamo niet hoort over de radio.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1041
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor Renegade50 » 17 sep 2017, 03:07

Kijk eens onderop de zekeringkast! Misschien dat daar losse contacten zitten.
Dit is mijn 3e SEC. Heb eerst een 500SEC gehad daarna een 380SEC en nu weer een 500SEC.
Andere MB'S gehad: 190E.190D,380SL,380SLC.
Avatar gebruiker
Renegade50
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 414
Geregistreerd: 28 sep 2013, 13:26
Woonplaats: Tilburg
Roepnaam: Ton
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Chevrolet corvette stingray 1969.
Datsun 240Z
Nissan 300ZX AE
Ford Transit oprijwagen 1974
Ford Taunus sedan 1971
Ford Econoline 1984


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor 126 » 17 sep 2017, 08:01

Oke heb gisteren het contactslot vervangen en de radio opnieuw aangesloten.
De stroomdraad was los,de rode die alleen stroom krijgt als de sleutel op servicestand of contact staat.
De radio doet het dus ook via de gele geheugenkabel die constant stroom heeft.Zal de radio zelf wel een storing hebben.
Nou doet de antenne het weer,maar door de storing zijn waarschijnlijk de tandwieltjes kaduuk.Je moet de antenne met de hand helpen om omhoog of omlaag te gaan.
Zal ook de dynamo eens ruilen,heb er nog 2 liggen.
Maar ga eerst eens proefrijden ,anders weet ik niet waar het aan heeft gelegen.
Doe maar gek gewoon kan altijd nog!
Aso bakken bestaan niet,aso rijders wel!
Avatar gebruiker
126
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 794
Geregistreerd: 22 mei 2012, 18:29
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Frank
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1984
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Hyundai Tucson 2.7 V6 LPG3


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor RD500SEC » 17 sep 2017, 13:50

Voor de antenne kan je mogelijk een revisieset kopen, afhankelijk van het type antenne die er in zit.
Is het type te oud, is er geen revisieset meer verkrijgbaar.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1041
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor 126 » 17 sep 2017, 15:13

Is een Bosch antenne.
Meestal zit er een Hirschman op toch?
Doe maar gek gewoon kan altijd nog!
Aso bakken bestaan niet,aso rijders wel!
Avatar gebruiker
126
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 794
Geregistreerd: 22 mei 2012, 18:29
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Frank
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1984
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Hyundai Tucson 2.7 V6 LPG3


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor RD500SEC » 18 sep 2017, 00:24

Ja, dat klopt, ik ging ervan uit dar er een hirschmann op zat, ik denk niet dat Bosch losse onderdelen levert voor zijn antennes.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1041
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: Vage stroom klachten

Berichtdoor 126 » 21 sep 2017, 07:25

Nou heb ik al een paar stukjes gereden met de andere bobine .De auto rijdt stukken beter en de storingen ook van de ABS zijn weg gebleven.
Bedankt voor het mee denken. :cheer:
Doe maar gek gewoon kan altijd nog!
Aso bakken bestaan niet,aso rijders wel!
Avatar gebruiker
126
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 794
Geregistreerd: 22 mei 2012, 18:29
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Frank
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1984
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Hyundai Tucson 2.7 V6 LPG3

Volgende

Keer terug naar Interieur

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast