W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 10 dec 2018, 18:38

vreemd nieuw 'probleem' OPGELOST!

Specifieke zaken omtrent het rijden op LPG kunnen hier geplaatst worden zodat we alle zaken omtrent LPG hier verzameld hebben staan.

Moderators: Neerven, Bram Jansen

vreemd nieuw 'probleem' OPGELOST!

Berichtdoor MTW-FM » 20 jan 2013, 13:30

Hoi,
ik heb sinds vanmorgen iets vreemds....reed vanmorgen een stuk van 12km,met een constante snelheid van ongeveer 85km/h, toen begon de auto opeens wat raar in te houden (toerental van ongeveer 1700 toeren)

dacht dat het misschien kon komen door bevriezing o.i.d., gaf wat meer gas om te versnellen,maar auto reageerde hier niet echt normaal op, begon wat te schokken,ging niet echt lekker zeg maar.

even later moest ik afslaan,dus moest ik afremmen,tot plm.5 km/h,wou weer optrekken maar dat ging ook weer met allerlei vreemde bokken en stotteringen gepaard.

Eenmaal op plaats van bestemming aangekomen, toch eens even in de P,en dan wat spelen met het gaspedaal, als ik volgas geef,lijkt het wel alsof hij verzuipt,of zoiets, houd gewoon erg in, is alleen bij direct volgas,hij gaat dan tot de 3500 toeren,en dan houd hij in,en lijkt het alsof hij schommelt van 3500 terugzakkend tot 3000 en dan weer naar 3500,weer naar 3000 etcetc.... als ik heel rustig het gaspedaal dieper intrap,tot bijna volgas,dan gaat hij wel moeiteloos naar 5000 toeren (ben niet verder gegaan) maar als ik gewoon in 1 x gas geef,dan houd hij dus erg in.

Erg vreemd want dit heeft hij niet eerder gedaan,en pas is de auto nog door Hans afgesteld,en zijn er allerlei nieuwe onderdelen opgekomen, en hij was ook wel op temperatuur, verdamper was ook mooi op temperatuur.

Iemand enig idee wat dit kan zijn? toeval? of misschien iets meer of minder LPG geven in de afstelling? bougiekabels zitten er ook nog gewoon op,en dit is niet eerder voorgekomen. Erg vervelend want gewoon rijden is er nu niet bij.
Laatst bijgewerkt door MTW-FM op 20 jan 2013, 22:06, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
MTW-FM
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 08 jun 2010, 17:40
Woonplaats: Hoogeveen
Roepnaam: Mischa
Type wagen: 500SE
Bouwjaar: 1982
LPG: Ja
Opmerkingen / andere wagens: Compleet gecustomized.
280SE 1981 (in progress)


Re: vreemd nieuw 'probleem'

Berichtdoor MB280S » 20 jan 2013, 13:50

lijkt sterk op een te arm mengsel.

zeker in deze koude temperaturen(meer zuurstof) in de lucht zal er meer brandstof toegevoerd moeten worden om de juiste mengverhouding te verkrijgen.

als hij stationair geen problemen heeft, zou ik de grote regelschroef (tussen verdamper en gasmengstuk) eens een tikkeltje verder open zetten(linksom)

Tip: teken deze eerst af met een lakstift zodat je met warmere temperaturen weer terug kunt naar de normale afstelling.
Afbeelding
Avatar gebruiker
MB280S
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 157
Geregistreerd: 29 jan 2012, 15:12
Woonplaats: Omg. Venlo
Roepnaam: Rick
Type wagen: 280SE
Bouwjaar: 1982
LPG: Ja


Re: vreemd nieuw 'probleem'

Berichtdoor MTW-FM » 20 jan 2013, 14:48

bedankt voor je reactie! heb de de stelschroeven in de toevoerleidingen een kwat slag verder open gezet,streepje op de schroef,zodat die ook in 'originele' positie terug gezet kan worden....enig idee wat het beste is om te verdraaien?
(misschien direct een halve of hele slag,of gewoon eerst zo laten met een kwart slag?) weet ook dat het een kwestie van proberen is,maar dan zou ik in ieder geval al een schot in de goede richting maken.
Avatar gebruiker
MTW-FM
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 08 jun 2010, 17:40
Woonplaats: Hoogeveen
Roepnaam: Mischa
Type wagen: 500SE
Bouwjaar: 1982
LPG: Ja
Opmerkingen / andere wagens: Compleet gecustomized.
280SE 1981 (in progress)


Re: vreemd nieuw 'probleem'

Berichtdoor ElGriffo » 20 jan 2013, 14:54

IS het nu ook beter dan ?

Kun je op benzine rijden ? en hoe rijd hij daar op ?
ElGriffo
 


Re: vreemd nieuw 'probleem'

Berichtdoor MB280S » 20 jan 2013, 15:08

dat zal een kwestie van proberen zijn, ga er eens een stuk mee rijden zou ik zeggen.

met afstellen is een kwart slag al vrij veel, dus neem aan dat je dit zeker moet merken
Afbeelding
Avatar gebruiker
MB280S
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 157
Geregistreerd: 29 jan 2012, 15:12
Woonplaats: Omg. Venlo
Roepnaam: Rick
Type wagen: 280SE
Bouwjaar: 1982
LPG: Ja


Re: vreemd nieuw 'probleem'

Berichtdoor Flashnr1 » 20 jan 2013, 15:17

Mischien even kijken of er genoeg koelvloeistof in zit anders kan het toch bevriezing zijn zo klinkt het verhaal wel dus anders eerst op benzine proberen voor je ergens aan draai.
Avatar gebruiker
Flashnr1
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 189
Geregistreerd: 13 nov 2012, 19:40
Woonplaats: Alkmaar
Roepnaam: Martin
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee


Re: vreemd nieuw 'probleem'

Berichtdoor MTW-FM » 20 jan 2013, 17:07

bevriezen doet hij niet,verdamper is ook gewoon lekker op temperatuur,koelvloeistof is op peil,en er zit een extra pomp in het koelvloeistof circuit,om de kans op eventueel bevriezen te verkleinen.

op benzine heb ik vandaag nog niet geprobeerd,maar van de week liep hij daar net als anders op.
Heb nu nog niet opnieuw geprobeerd,dat ga ik straks nog even doen,zal mijn bevindingen daarvan even posten later vandaag.

is ook zo ineens gekomen,en was na een aantal kilometer rijden,en de auto was wel op bedrijfstemperatuur.
Avatar gebruiker
MTW-FM
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 08 jun 2010, 17:40
Woonplaats: Hoogeveen
Roepnaam: Mischa
Type wagen: 500SE
Bouwjaar: 1982
LPG: Ja
Opmerkingen / andere wagens: Compleet gecustomized.
280SE 1981 (in progress)


Re: vreemd nieuw 'probleem'

Berichtdoor FB 500SEC » 20 jan 2013, 17:10

Voor het afstellen heb ik op advies van een vriend de tip gekregen om het als volg te stellen. Auto stationer laten draaien en gas geven tot 3000 toeren en vasthouden, daarna de schroef op de leiding terugdraaien totdat de stationer toerental terug gaat lopen dan weer en kwart slag openen.

Ik heb het uitgeprobeerd en het is een prima basis.
FB 500SEC
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 554
Geregistreerd: 10 jun 2012, 19:40
Woonplaats: Barendrecht
Roepnaam: Emre
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Ja
Opmerkingen / andere wagens: Seat Ibiza ST


Re: vreemd nieuw 'probleem'

Berichtdoor BenzHans2 » 20 jan 2013, 18:36

Dat lijkt op ontstekingsproblemen.
Kan de ontstekingsmodule doen, maar de bobine is ook een kansje,
Doorslaande kabels of een marter, die zijn voer op had.
als hij dit op benzine ook doet, kan het de toerenbegrenzer in je benzinerelais doen.
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3537
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Volvo V70 2.5 diesel
Dodge Durango 5.2 HEMI


Re: vreemd nieuw 'probleem'

Berichtdoor MTW-FM » 20 jan 2013, 19:07

benzine is geen enkel probleem, bougiekabels zijn maand of 2 oud (Bosch) zouden dan toch niet door mogen slaan, kan natuurlijk,maar houd de hoop,en gok dat dat het niet is.
niets is aangevreten,tenminste niets te vinden.

vanavond tijdens de terugweg leek het niets verbeterd (1/4 slag verder open) dus onderweg even gestopt,nog 1/4 open gezet...leek iets beter maar nog niet goed.
Nu heb ik in totaal de schroeven 1 slag verder open gezet,als van wat ze stonden...wat denk je??? doet het prima! reageerd weer fel op het gas,en kunt weer gewoon weg rijden zonder dat ie wegvalt,hierna heb ik nog maar 5 km gereden,dus kan niet zeggen of het nu helemaal goed is,maar tot nu toe lijkt het goed.

dus m.a.w. was het mengsel inderdaad te arm,zal dan toch komen door het koude weer,iedereen bedankt voor de reacties en het meedenken....zo zie je maar weer hoe gevoelig een lpg-afstelling is!

@Hans, als het de bobine is,of ontstekingskast,kan ik dit op 1 of andere manier nog testen?
Avatar gebruiker
MTW-FM
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 08 jun 2010, 17:40
Woonplaats: Hoogeveen
Roepnaam: Mischa
Type wagen: 500SE
Bouwjaar: 1982
LPG: Ja
Opmerkingen / andere wagens: Compleet gecustomized.
280SE 1981 (in progress)


Re: vreemd nieuw 'probleem' OPGELOST!

Berichtdoor angel » 11 okt 2018, 11:33

1539250248030193342160.jpg
hallo ik heb zelf ook een probleem met stationer lopen van mijn 280SE bj 1981 (benzine heeft nooit een gas instalatie in gezeten ) als ik de auto koud start loopt deze rond de 1500 toeren en als de motor warm is loopt deze rond de 1000 maar nu komt het probleem als ik hem in drive zet klapt ie onder de 500 toeren en slaat af zodra ik aan het stuur draai.
nu heb ik al diverse dingen gedaan : vacuumslangen vervangen , brandstofrelais vervangen voor een nieuwe , nieuwe bougies verdeelkap en rotor.
nu las ik op het forum dat als je de aanzuigbuis van het lucht filter dicht houd de motor af zou moeten slaan maar dat is niet het geval bij mij.
ook heb ik iets gelezen over de stappen motor te reinigen maar kan iemand mij vertellen of per foto aanduiden waar deze zit ?
ook zit er links iets op het blok ( zie foto ) waar iets ingedraaid is .
wat is dit en hoort dit zo of hoort hier ook een vacuüm slang op en zo ja waar moet deze op aangesloten worden ?
een hoop vragen maar zou mij iemand hier mee kunnen helpen.
alvast bedankt groeten jan.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
angel
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 24 mei 2017, 20:54
Woonplaats: schijndel noord brabant
Roepnaam: jan
Type wagen: 280SE
Bouwjaar: 1981
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Citroën C3


Re: vreemd nieuw 'probleem' OPGELOST!

Berichtdoor Bram Jansen » 11 okt 2018, 12:29

Dag Jan,

Maak even een nieuw topic aan, je kunt de tekst hierboven copie en pasten.
Geef dan in de begin/koptitel duidelijk aan om welk probleem het gaat, aan Vreemd nieuw probleem opgelost :lol: heeft niemand later in de zoekfunctie iets.
Avatar gebruiker
Bram Jansen
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 1315
Geregistreerd: 16 jul 2013, 09:47
Woonplaats: Dit forum
Type wagen: N.n.b.
Bouwjaar: N.n.b.
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W201 190E 2.6 1991, E300TTD 1994 S211 E CDI Turbo 2006


Keer terug naar LPG Specifiek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron