W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 17 jul 2018, 09:28

nieuwe soort benzine op komst.

Praten/kletsen over andere dingen in het leven

Moderators: Neerven, Bram Jansen

nieuwe soort benzine op komst.

Berichtdoor 126 » 10 jul 2018, 07:28

Op de Fehac website heb ik het volgende gevonden,een volwaardige opvolger van benzine zonder bio ethanol.Deze benzine is dus ook geschikt voor onze oldtimers.

MHF Fuel 6 juli 2018
NB20180706-Bijlage_MHF © FEHAC blz.1/1
MHF: ‘Mobile Heritage Future-stable’

Het streven is, om een brandstof te ontwikkelen die veilig is voor het gebruik in Mobiel Erfgoed en die tevens: • het milieu ontziet door het verminderen van emissies; • het klimaat respecteert door een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot; • hernieuwbaar is, en daarmee geen beslag legt op schaarse grondstoffen als minerale oliën.

Een dergelijke brandstof bevat géén bio-ethanol (waarvan bekend is dat die schadelijk is voor oldtimers).

Vooralsnog kunnen vier fasen MHF-Fuel worden onderkend: MHF-Fuel fase I – is een brandstof die geen bio-ethanol bevat en dus geschikt is voor Mobiel Erfgoed MHF-Fuel fase II - voldoet aan de normen voor fase I en vermindert ook de emissie ten behoeve van het milieu MHF-Fuel fase III - voldoet aan de normen voor fase II en geeft bovendien een beduidend lagere CO2-uitstoot (bijvoorbeeld door een lager verbruik) MHF-Fuel fase IV - voldoet aan de normen voor fase III en is bovendien vrijwel geheel hernieuwbaar.

Naar de stand der techniek van begin juni 2018 is voor benzinevoertuigen fase II – MHF-Fuel beschikbaar, en voor dieselvoertuigen fase II/III – MHF-Fuel. Dit moet worden onderkend als een stap in de volledige transitie naar fase IV-MHF-Fuel. Het is beter nu in te zetten op wat haalbaar is, dan op de oude voet door te gaan en te wachten tot fase IV-MHF-Fuel voldoende beschikbaar is.

De gedachte achter MHF-Fuel is reeds gedeeld met enkele olieproducenten, beleidsmakers en politici en zij staan er erg positief tegenover. Met name vanuit de olieproducenten is de belangstelling dermate groot dat men directe ondersteuning wil verlenen. Inmiddels heeft de FEHAC ook besloten dat het beschikbaar krijgen van MHF-Fuels dermate belangrijk is, dat wij ook financieel willen participeren in een ontwikkelingstraject.

De naam MHF-Fuel is nog niet gedeponeerd; dat is een bewuste keuze om 'de markt' vrij te laten om onderzoek te doen naar deze brandstoffen en deze bij gebleken succes ook te kunnen produceren.
Doe maar gek gewoon kan altijd nog!
Aso bakken bestaan niet,aso rijders wel!
Avatar gebruiker
126
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 870
Geregistreerd: 22 mei 2012, 18:29
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Frank
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1984
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Hyundai Tucson 2.7 V6 LPG3


Re: nieuwe soort benzine op komst.

Berichtdoor Rolo » 11 jul 2018, 06:29

Ben benieuwd wat de prijs per liter gaat kosten? En wanneer het verkrijgbaar wordt aan de pomp? ;)
Avatar gebruiker
Rolo
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 06 feb 2016, 22:40
Woonplaats: Borne Twente
Roepnaam: Ronnie
Type wagen: 380SE
Bouwjaar: 1982
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Nee


Keer terug naar Andere dingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten