W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 26 feb 2020, 15:16

420SE wil niet aanslaan

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderators: Neerven, Bram Jansen

Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor RD500SEC » 13 feb 2020, 21:33

Ik zou de spinnekop voor het laatste bewaren.

Als de vonken en de injectoren in orde zijn is de spinnekop mogelijk niet nodig.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1273
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 13 feb 2020, 22:52

Plan van Richard lijkt me de juiste.
Al dat starten heeft veel benzine blok ingepompt en dat kan funest worden.
Eerst vonk weer toppie maken, startmotorrevisie en olie eruit.
Dan weer proberen en uiteindelijk de duurste ingreep
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3757
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 14 feb 2020, 08:02

Klinkt als een plan :handgestures-thumbupright:
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 14 feb 2020, 17:30

Vanmiddag een paar uur bezig geweest en toch weer wat wijzer geworden.
Hierbij zoveel mogelijk info

Alvast alle injectoren losgemaakt zodat de nieuwe straks direct geplaatst kunnen worden.
Het zat aardig mee, en wat is een 6 cilinder toch makkelijk sleutelen in vergelijking tot de V8. Het is een stuk voller onder de kap :)

Spinnekop test:

Toen ze los waren heb ik ze weer vastgezet en in een fles gehangen om het verschil in sproei hoeveelheid te testen. Ik hoop hiermee een beter beeld van de spinnekop te krijgen. De gespoten hoeveelheid benzine is met flesje en al op de weegschaal gegaan. Tot dusver geeft de spinnekop een nette verdeling.

Hierbij de resultaten:

Cilinder 1: 95 gram
Cilinder 2: 99 gram
Cilinder 3: 99 gram
Cilinder 4: 98 gram
Cilinder 5: 97 gram
Cilinder 6: 97 gram
Cilinder 7: 94 gram
Cilinder 8: 99 gram

Hier een filmpje van het testen van de spinnekop:

https://youtu.be/-g3sX8Ir8Ik

Injector lek en sproeitest:

Vervolgens heb ik een lek test en sproeibeeld test gedaan. Vrij veel injectoren zijn lek.
Het sproeibeeld viel me niks tegen.
@ bayram: sorry dat ik weer alles over het blok sta te blazen ;)

https://youtu.be/JNAbzHT-xUY

Verder nog een paar foto’s:

CEE52078-F611-49DC-B5C5-221F6C9E971C.jpeg

5B88DD56-FB5E-470F-8709-95F39C253307.jpeg

B1B15470-A0F3-4BF3-9982-2486A33776B4.jpeg
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 14 feb 2020, 18:42

Da's is op zich dus niks mis mee, Lijkt me.
Conclusie: teveel benzine en matige tot zeer slechte vonk.
Heb wel een ontstekingsmodule, bobine en zetje goede kabels te leen voor je om dingen uit te sluiten.
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3757
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 14 feb 2020, 19:30

Van dat aanbod maak ik graag gebruik.
Ik houd zaterdag de 22e gereserveerd om langs te komen. (Als jullie dan open zijn)
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 14 feb 2020, 19:42

Ja hoor.
We zijn dan hele dag aanwezig
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3757
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 19 feb 2020, 20:31

Vanmiddag zijn de nieuwe injectoren en hulzen binnengekomen.
Deze zijn geplaatst en alles is weer terug gesleuteld.

Ook is een nieuwe verdeelkap geplaatst. Hiermee is het vonken bij de voedingskabel opgelost. De pen van de verdeelkap was niet goed meer.

Na meerdere startpogingen merkte we op den duur dat hij starte op de koudestartinjector en vervolgens uitviel.
De stelschroef met slagen van 90 graden naar rechts rijker gesteld waarna hij op den duur bleef lopen.
De tikken die te horen zijn uit het blok stelde me niet gerust en ik ben gestopt met testen.
Som tikte hij heel erg, soms bijna niet.

Onderstaand 2 filmpjes waarbij de tikken te horen zijn.


https://youtu.be/MNRgc_CsauM

https://youtu.be/NA-H7Q6cdK4

Iemand een idee wat dit geluid betekend?
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 19 feb 2020, 20:39

Dat duidelijk een klep.
Kan het zijn dat er een stukje plastic of ed in een injectorgat is gevallen?
Heb dat 1 keertje meegemaakt. Als het kunststof is smelt het waarschijnlijk en is hef na minuutje weer weg.
Hoeft dus niets schokkends te zijn.
Zou het toch ff laten lopen als dat lukt.
Wel met verse olie natuurljjk
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3757
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 19 feb 2020, 20:43

Ik ben er vrij zeker van dat er niks in een injectorgat gevallen is. De boel is serieus vrij van rommel gehouden en tussentijds dichtgestopt met keukenrol papier.

De olie moet nog wel ververst worden..

Dat zullen we eerst doen voor wel verder testen..
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 19 feb 2020, 20:45

Je kunt hem rustig minuutje of 2 laten lopen. Als hij maar niet op bedrijfstemp komt.
Denk dat het geluid weer weg is.
Kan ook een klepstoter zijn die niet op druk komt door de olie/benzine. Die is nu veel dunner
Niet bang zijn. Als het foute boel is, kun je dat niet meer veranderen.
Ik denk dat het getik na 2 min weg is. Ff keertje goed gas geven tussendoor
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3757
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Leeflang » 19 feb 2020, 20:54

Klinkt door mijn speakers niet als een klep.
Ik vind wel dat de afstand van fan tot omraming groot lijkt

afstand.jpg

Als dat zo is, zou de fan onderaan tegen het raam kunnen slaan.
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Optimum aut nihil.
How-To index.
Avatar gebruiker
Leeflang
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 6371
Geregistreerd: 29 okt 2010, 00:11
Woonplaats: Twente
Type wagen: 380SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560 motor


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 19 feb 2020, 21:07

Zou kunnen, maar dan tikt ie iets constanter en sneller.
Meestal lig je met je buik op de rand en gaat ie juist naar beneden.
Ik denk toch dat hamergeluid in de motor tokkelt. Niet er buiten.
We gaan het horen , denk ik
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3757
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 19 feb 2020, 21:16

We gaan straks nog even testen.
Het geluid komt wel duidelijk uit het blok.

Ik was nog even bang dat het mogelijk afgebroken ketting geleiders waren.
Geen idee of dat ook zo klinkt.

Update volgt,
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 19 feb 2020, 21:57

Zojuist nog een poging gedaan, hij sloeg alleen de eerste keer aan, daarna was hij niet meer aan te krijgen. Ook niet een beetje.

Nog even zoeken dus ;-)

https://youtu.be/vP6eohteXxk
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Bert420se » 19 feb 2020, 22:17

Ik zou als eerste de kleppendeksels eraf halen en kijken of de kettinggeleiders nog goed zijn, dit hoort zich aan als een zeer ongezond geluid. Tevens kijken/voelen/meten van de klepspeling, misschien heb je een foute klepstoter.
Bert420se
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 17 nov 2019, 12:17
Roepnaam: Bert
Type wagen: 420SE
Bouwjaar: 1988
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W123 240D, W124 300te.


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 19 feb 2020, 22:34

Verzopen.
Droog starten en in stapjes weer proberen
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3757
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 20 feb 2020, 21:29

Vanavond weer met een volle accu onder de arm een startpoging gedaan.
Met succes!

Eerst de stelschroef weer dichtgedraaid en langzaam open gedraaid. Hij loopt.
We hebben het gas er eerst een tijdje op gehouden en langzaam gas los gelaten. Hij bleef lopen.
Weliswaar nog steeds met het vervelende getik vanuit het blok.
We hebben hem ongeveer 2 a 3 minuten laten lopen. Het getik bleef gelijk.

De stelschroef nog geprobeerd 1/5 slag armer te zetten, maar hij viel direct uit. Toen heb ik hem weer terug gezet en liep hij weer.

Morgen wil ik de olie vervangen en nogmaals testen en een stukje rijden als het lukt.

Onderstaand een filmpje waarop de motor loopt en lekker tikt ;)
Het toerental wat je hoort stijgen en zakken is mn vrouw met het gaspedaal.

https://youtu.be/KpUIoYwFylU
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 21 feb 2020, 17:08

Het blokje heeft weer versie olie in z’n buikje ronddraaien.
Het filter is ook meteen gewisseld.
De oude olie stonk flink naar benzine.

Vervolgens gestart. Hij tikte er vrolijk op los. Eerst even laten lopen en vervolgens een stukje gereden.
Hij tikte de eerste km nog, daarna was het over. Het lijkt er op dat het een kleppenstoter was die door de dunne (benzine) olie niet lekker op druk kon komen.

Vervolgens met wat aanwijzigingen de lamba doorgemeten om de motor af te stellen. Deze moest op gelijkstroom tussen de 6-7 volt bewegen. Dat was meteen goed.

Het probleem lijkt verholpen. De oorzaak is een beetje gissen, het kan een soort dip geweest zijn waardoor hij ontregeld was. Vervolgens hebben we hem zelf rijker gezet en verzopen waardoor we hem helemaal niet meer gestart kregen.
Tijdens de startpogingen hebben we ook het gas regelmatig ingedrukt, achteraf denk ik dat we hem daardoor juist weer verzopen hebben.
Daarna van alles getest om de oorzaak te vinden. Die hebben we eigenlijk niet gevonden.

Spinnekop getest: goed
Lamba getest: goed
Brandstofpompen getest: goed
Injectors getest: behoorlijk goed
Bougies: goed
Stappenmotor: klikte als je 12v aansloot.

Vervolgens onderstaande vervangen:

Nieuwe injectors
Nieuwe hulzen en rubbers
Nieuwe verdeelkap (die heb ik zelf tijdens het repareren gesloopt...)
Nieuwe olie en filter

De stelschroef dichtgedraaid en rustig in slagen van 90 graden opengedraaid tijdens het doorstarten.
Op den duur starte hij en bleef lopen. :grin:

Morgen naar de hobbyhut:

Startmotor moet nog vervangen, en afhankelijk van tijd etc de steunrubbers van de motor.

Nog een filmpje om het af te sluiten ;)

https://youtu.be/PC-pWsNGRKk
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Bert420se » 21 feb 2020, 17:39

Waar zit de stelschroef waarmee je hem rijker of armer kunt stellen?
Bert420se
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 22
Geregistreerd: 17 nov 2019, 12:17
Roepnaam: Bert
Type wagen: 420SE
Bouwjaar: 1988
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W123 240D, W124 300te.

VorigeVolgende

Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten