W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 03 apr 2020, 08:42

420SE wil niet aanslaan

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderators: Neerven, Bram Jansen

Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor RD500SEC » 12 feb 2020, 00:46

Heb je misschien een backfire gehad, en zit er nu een slang los?
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1283
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 12 feb 2020, 08:04

Toch vermoed ik de spinnekop en de EHA die het probleem geven.
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3769
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 12 feb 2020, 09:00

RD500SEC schreef:Heb je misschien een backfire gehad, en zit er nu een slang los?


De slangen en vacuüm slangen heb ik gister al gevolgt en nagekeken. Voor zover ik kon zien zaten deze allemaal prima op hun plek.

BenzHans2 schreef:Toch vermoed ik de spinnekop en de EHA die het probleem geven.


Is de EHA door te meten of te testen? is deze gelijk met een type 1?
Zover ik heb gelezen is de EHA afgesteld op de spinnekop.


Iemand ervaring met een spinnekop revisie? of valt deze in de categorie 'niet aankomen'? zoiets als een stuurhuis.
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 12 feb 2020, 09:12

Spinnekoprevisie is ingewikkelde materie.
De ene zit niet op type 1. Is KE Jetronic, dus alleen type 2.
Je hebt wel brandstof, maar gezien de filmpjes word ik daar niet vrolijk van.
Druk lijkt niet ok. Kan aan de brandstofpompen liggen, maar spinnekop kan ook issue zijn.
Toevoerleiding losmaken en kijken hoeveel benzine er in 30 SEC uitkomt.
Dus draadje erin en bakje onder toevoerleiding.
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3769
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 12 feb 2020, 19:27

Zojuist de brandstofleiding losgemaakt en een slang aangesloten + in de fles gehangen.
Vervolgens contact gemaakt.
Hij spoot als een malle, binnen 25 seconden was de 1,5 literfles ramvol.
Dat zou 3,6 liter per minuut zijn.
(Heel officieel was dit niet de aanvoerleiding, maakt dat nog veel verschil?)

Voor de zekerheid nogmaals een bougie losgemaakt, dit keer van de andere cilinderbank. Ook deze vonkte prachtig.
Na het doorstarten stinkt het flink naar onverbrande benzine.


Dan was er nog een reactie over het verstellen van de verdelerkap. Zover ik zie valt daar niet veel aan te stellen.

Nu lijkt de EHA en spinnekop over te blijven.
Is de kans groot dat het over is na een revisie? Of kan het nog steeds een lucht/vacuüm probleem zijn?

2A7E3768-6671-474E-8B35-7AA2CE93732F.jpeg
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 12 feb 2020, 19:38

Stel dat ie gewoon verzuipt?
Draai de stelschroef eens helemaal rechts om terug en draai deze, tijdens het starten elke x 90 graden verder
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3769
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 12 feb 2020, 20:13

Ander issue.
Stinkt de motorolie naar benzine inmiddels?
Kan lekkage inwendig zijn in de spinnekop.
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3769
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 12 feb 2020, 20:14

Beide ga ik zo checken
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 12 feb 2020, 20:43

BenzHans2 schreef:Ander issue.
Stinkt de motorolie naar benzine inmiddels?
Kan lekkage inwendig zijn in de spinnekop.


Ik denk dat dit de spijker op zijn kop is, ik heb de olievuldop eraf gehaald en geroken. Dit was een hele sterke benzinedamp.

Ook de CO dichtgedraaid en langzaam steeds rijker gezet (met de klok mee) maar geen resultaat.
Weer geroken bij de nokkenas, ditmaal een nog sterkere benzinedamp uit het kleppendeksel.

Eerlijk gezegd wist ik niet dat Je benzine uit je oliedop kon ruiken.
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Bert420se » 12 feb 2020, 21:11

Patrick1 schreef:

Dan was er nog een reactie over het verstellen van de verdelerkap. Zover ik zie valt daar niet veel aan te stellen.
(attachment=0]2A7E3768-6671-474E-8B35-7AA2CE93732F.jpeg[/attachment]


Haal de verdelerkap eraf,draai een aantal keren de rotor naar links en rechts, misschien blijft deze hangen.
Dan starten, heeft dit niet geholpen, dan de klem van het verdelerhuis een paar slagen losdraaien en stapsgewijs het verdelerhuis verdraaien, begin eens naar vroeger, steeds weer proberen. Wel steeds weer vastzetten om meedraaien te voorkomen. Wel eerst de stand zoals hij nu staat aantekenen.
Bert420se
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 17 nov 2019, 12:17
Roepnaam: Bert
Type wagen: 420SE
Bouwjaar: 1988
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W123 240D, W124 300te.


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 12 feb 2020, 21:15

Betekend sowieso olie verversen
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3769
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 12 feb 2020, 22:35

Weer een aantal zaken nagegaan:

Eerst de stappenmotor aan de 12v gehangen. Deze klikt netjes.

Vervolgens:

Lamba stekker los
Stappenmotor stekker los

Brandstofrelais los en alles droog gestart.

Vervolgens het brandstof relais terug geplaatst en de stelschroef vanaf dicht steeds een halve slag verder open gedraaid.
Na een paar slagen gaf hij wel signaal dat hij wilde starten, maar hij starte niet. Op de duur was de stelschroef +/- 5 slagen uit gedraaid. Hij starte nog steeds niet maar plofte wel bij de stuwschijf. Dit was vrij duidelijk een teveel aan onverbrande brandstof.

Daarna weer alles dichtgezet en drooggedraaid. En opnieuw begonnen, tot een Max van 2 a 3 hele slagen. Hij wil wel maar start niet.

Hierbij het filmpje van 1 van de laatste startpogingen.

https://youtu.be/KxAWA7KSj60

Bobine kabel op verdeelkap:

Wat in het donker bijzonder opviel: de kabel vanaf de bobine naar de verdeler vonkte op de verdeler.
Ik heb de kabel meermaals opnieuw geplaatst, maar de vonkjes blijven zichtbaar bij de rand van het rubber op de verdeelkap.

https://youtu.be/1CqNFKaySsI


+ nog 1 filmpje van een bougie in het donker, deze lijkt prima te vonken.

https://youtu.be/CqPR3m_4hAc
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 12 feb 2020, 23:14

2-3 slagen?
3 x 90 graden zoals ik zei of 360 graden.
Vanaf basis 3 slagen kan niet genoeg zijn. Denk dat je toch verder moest draaien.
Stank komt uit inlaatspruitstuk, waar ook benzine aanwezig is.
Niet bang zijn en toch verder draaien
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3769
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor RD500SEC » 12 feb 2020, 23:53

Eerder startte hij ook niet op remmenreiniger.
Dat kan komen door een verzopen motor,te veel brandstof= te weinig lucht = geen verbranding.
Maar kan ook door een te zwakke vonk komen.
Je vonk lekt weg bij de verdeler, dit kan door vuil en vettigheid komen (uitwendig), maar ook door slechte kabels
Of door slechte rotor/rotorkap. De energie van de bobine komt niet (helemaal) bij de bougie, maar lekt (deels) weg daar waar je de vonk ziet.

Start de motor nog eens droog, en probeer nog eens met remmenreiniger?
Slaat hij niet aan, en heb je nog altijd de lekstroom bij de verdeler na deze uitwendig en inwendig schoon te hebben gemaakt, zou ik ze vervangen, eventueel ook de kabels.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1283
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 13 feb 2020, 07:46

Gister ben ik in slagen van 90 graden tot een totaal van 5 rondjes van 360 graden uitgedraaid.
Toen ik zover was plofte hij onder de stuwschijf. Dit was duidelijk te zien omdat er een vlam zichtbaar was.
Ik ging ervanuit te ver gedraaid te hebben en ben opnieuw gaan stellen, in stapjes tot een Max van 3 slagen van 360 graden.

RD500SEC schreef:Start de motor nog eens droog, en probeer nog eens met remmenreiniger?
Slaat hij niet aan, en heb je nog altijd de lekstroom bij de verdeler na deze uitwendig en inwendig schoon te hebben gemaakt, zou ik ze vervangen, eventueel ook de kabels.


Dit heb ik gister ook nog getest, hij wilde wel maar sloeg niet aan. Beetje het zelfde resultaat als met benzine.
De rotor en verdeelkap zijn nog maar een half jaartje oud, en zagen er van binnen prima uit.

Vanavond weer verder testen :grin:
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 13 feb 2020, 11:04

Denk toch dat de spinnekop zelf de geest heeft gegeven.
Zorg in ieder geval dat alle benzine uit het blok is geblazen waar het niet hoort.
Inlaatspruitstuk met overvloed benzine zal de bougies gelijk doodslaan. De vonkenregen is natuurlijk drama voor een goede vonk.
Slechte vonk en overvloed benzine zijn funest
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3769
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 13 feb 2020, 12:43

Dat klinkt wel logische.

Kreeg nog een vraag of de ketting geleiders niet gebroken zijn. Dit zou kromme onderdelen opleveren met als gevolg een startprobleem.
Dit zou je niet horen tijdens het doorstarten. Mogelijk is het nog goed om even het deksel te lichten aan de bestuurderszijde.
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 13 feb 2020, 14:17

Vermoed het niet.
Die plofjes zijn logisch als vonk doorslaat naar de verkeerde en daar bij geopende klep vonkt.
Kijken kan nooit kwaad natuurlijk.
Zit koolstofstiftje in de verdekerkap wel ok?
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3769
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 13 feb 2020, 20:45

Gezien het balle weer vanavond, kunnen we even niet testen.

Nog eens een dagje zitten denken.
- De injectors en rubbers worden vervangen en zijn inmiddels besteld.
- Het vonk probleem moet opgelost worden bij de bobine-verdeelkap kabel
- de spinnekop wordt gereviseerd
- de startmotor vervangen (weigert soms, dan draait hij wel maar wordt niet naar voren gedrukt.)
- olie verversen

De verdeelkap en rotor zijn een half jaartje geleden al vernieuwd.

Hiermee hopen we dat niet alleen het probleem verholpen is, maar hij ook weer even ertegenaan kan.
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 538
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Vlim » 13 feb 2020, 21:00

Met een weigerende startmotor heb ik ook eens een blok gesloopt. Compleet vastgelopen en kromgeslagen zuiger.
Avatar gebruiker
Vlim
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 2008
Geregistreerd: 01 jan 2011, 16:16
Woonplaats: West-Brabant
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560SEL - 1985
400SE - 1993
SLK 230k - 1998
CL500 - 2000

VorigeVolgende

Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast