W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 19 feb 2020, 05:28

420SE wil niet aanslaan

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderators: Neerven, Bram Jansen

420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 10 feb 2020, 12:06

Het komt vrijwel niet voor dat we problemen met de 420SE hebben. Vanmorgen is hier voor het eerst in jaren verandering in gekomen.

Na vanmorgen een ritje van een paar km gemaakt te hebben (zonder startproblemen), wilde hij daarna niet meer starten. Startmotor gooit de motor prima rond.
Tijdens het doorstarten is hij nog 1 keer aangeslagen, maar viel direct weer uit.

Compressie: zou goed moeten zijn, we rijden er gewoon woon-werk verkeer mee zonder problemen, ook de afgelopen weken / dagen.

Het volgende is gecheckt:

Brandstoftoevoer: Je hoort bij het contact maken de brandstofpomp gaan lopen.
Ook geven de leidingen voor en na de spinnenkop zat benzine.

Verdeelkap: open gemaakt, geen bijzonderheden. mooi droog

Bougie: eruit gedraaid en in de bougiekabel gedrukt. vervolgens aarde gemaakt en gestart. Hij vonkt prima.

Luchtfilter: eraf gehaald, en remreiger ingespoten tijdens het doorstarten. geen resultaat.

Zekeringen: torpedo zekeringen zijn allemaal nog heel, en een paar keer gedraaid.


Normaal gesproken slaat hij koud prima aan, soms volgen de cilinders elkaar rustig aan op, om elkaar wakker te maken waarna hij prima loopt. Warm starten is altijd tikken - lopen.
Zou het een acuut vacuüm probleem kunnen zijn, of zou de bobine een te zwakke vonk geven? kan het nog een sensor zijn?
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 526
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Vlim » 10 feb 2020, 13:40

Geef eens een paar flinke tikken op het brandstofpomprelais en beweeg er wat mij bij het starten.
Avatar gebruiker
Vlim
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1993
Geregistreerd: 01 jan 2011, 16:16
Woonplaats: West-Brabant
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560SEL - 1985
400SE - 1993
SLK 230k - 1998
CL500 - 2000


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor RD500SEC » 10 feb 2020, 13:54

Kijk eens naar de groene kabel die op het ontstekingsmodule zit, deze willen wel eens los gaan zitten en dan geen contact maken.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1273
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Peter R. » 10 feb 2020, 14:28

Je hebt benzine, dus het valt in de afdeling elektriciteit te zoeken. Misschien kan je een bougiekabel lostrekken, er een reserve bougie insteken, de draad tegen het blok houden en starten, en dan kijken of hij vonkt best een handschoen voor de isolatie, maar dat wist u al).
Bruno Sacco over de C126 deurklinken : "Die müssen Sie abbauen und die Limousinentürgriffe montieren"
Peter R.
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 313
Geregistreerd: 03 jun 2012, 11:46
Woonplaats: België
Roepnaam: Peter
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: F150 Raptor
MB GLS
Porsche 993


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 10 feb 2020, 15:29

Vlim schreef:Geef eens een paar flinke tikken op het brandstofpomprelais en beweeg er wat mij bij het starten.


Deze zal ik vanavond eens uitwisselen met die van de SEC.

RD500SEC schreef:Kijk eens naar de groene kabel die op het ontstekingsmodule zit, deze willen wel eens los gaan zitten en dan geen contact maken.


Hier zal ik ook vanavond eens naar kijken

Peter R. schreef:Je hebt benzine, dus het valt in de afdeling elektriciteit te zoeken. Misschien kan je een bougiekabel lostrekken, er een reserve bougie insteken, de draad tegen het blok houden en starten, en dan kijken of hij vonkt best een handschoen voor de isolatie, maar dat wist u al).


In de uitleg heb ik aangegeven dat ik dit al getest heb. De bougie vonkte prima.


Er zit een oud alarm systeem in, wat al sinds de aanschaf niet meer werkt. Mogelijk dat deze plotselinge klachten veroorzaakt. Al zou hij dan waarschijnlijk geen vonk op de bougie's moeten geven lijkt me.

Als je compressie / benzine en een vonk hebt, zou het moeten draaien zou je zeggen.
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 526
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor RD500SEC » 10 feb 2020, 15:59

Als je SEC een type 2 is, kun je het BPR uitwisselen, een type 1 is anders.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1273
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 10 feb 2020, 16:48

RD500SEC schreef:Als je SEC een type 2 is, kun je het BPR uitwisselen, een type 1 is anders.


De SEC is een type 1, helaas zijn die dan niet te wisselen. Als het goed is kun je wel pin 7 en 8 doorverbinden als test.
Als dit het probleem is, had hij toch ook op remreiniger door de LMM moeten reageren lijkt me?
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 526
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor RD500SEC » 10 feb 2020, 17:16

Ja, dat denk ik ook.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1273
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 10 feb 2020, 17:54

Je zei vonk op de bougiekabel.
Dan moet ie idd op remmenreiniger lopen.
Ontstekingsmodule stuurt de boel aan.
Eha kan drukverschil geven en de boel verzuipen.
Stappenmotor kan lucht blocken.
Trek de stekker eraf en haal leerlaufkastje ff los.
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3746
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 10 feb 2020, 18:04

BenzHans2 schreef:Je zei vonk op de bougiekabel.
Dan moet ie idd op remmenreiniger lopen.
Ontstekingsmodule stuurt de boel aan.
Eha kan drukverschil geven en de boel verzuipen.
Stappenmotor kan lucht blocken.
Trek de stekker eraf en haal leerlaufkastje ff los.


Vanavond eerst de wagen naar huis slepen, en dan bovenstaand huiswerk doen
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 526
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 10 feb 2020, 18:26

Stekkers zou ik ter plekke proberen en nogmaals start en.
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3746
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 10 feb 2020, 20:40

Update:

Vanavond naar de wagen gegaan en eerst de stekker van de stappenmotor eraf gehaald. Startpoging 1, geen resultaat
Leerlauf er ook afgehaald: starten, geen resultaat.

Auto naar huis getrokken.

Ter controle nogmaals gecontroleerd:

Bougie eruit gedraaid en gestart, deze vonkt.
Het was een andere bougie dan vanmorgen. Ik had de indruk dat deze bougie rustig vonkte en vanmorgen de bougie heel snel vonkte. Dit is een gevoel.

Luchtfilterdeksel eraf gehaald en remreiniger ingespoten tijdens de startpogingen, helaas zonder resultaat.
Zelfs niet een beetje pruttelen.

Deze stappen zijn uitgevoerd met en zonder aangesloten stappenmotor en leerlaufkastje

De zekering van het overspanningsrelais was nog heel.


Hebben jullie tips voor een volgende test?
De accu hangt wel weer aan de lader. Die was nu wel leeg.
Laatst bijgewerkt door Patrick1 op 10 feb 2020, 21:09, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 526
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Bert420se » 10 feb 2020, 20:49

Hij heeft compressie, hij heeft brandstof, hij vonkt, hij slaat niet aan, dan komt de vonk te laat, kijk eens naar de vacuumverstelling of draai eens experimenteel aan het ontstekingshuis naar vroeger, in stapjes.
Bert420se
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 17 nov 2019, 12:17
Roepnaam: Bert
Type wagen: 420SE
Bouwjaar: 1988
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W123 240D, W124 300te.


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor BenzHans2 » 10 feb 2020, 22:23

Je hebt benzine, maar is dat genoeg druk?
Zijn de bougies zwart?
Draai leiding injectie los en kijk tijdens starten of daar benzine komt.
Draai de co schroef een volle slag naar rechts.
Avatar gebruiker
BenzHans2
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 3746
Geregistreerd: 02 jun 2008, 22:01
Woonplaats: De Glind
Roepnaam: Hans
Type wagen: 560SEL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 350 Combi
Dodge Durango 5.2 HEMI
W114 230/6 ambulance
W126 560SEL 1988


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 10 feb 2020, 23:21

Morgenavond hoop ik weer wat te testen.

De 2 bougies die ik gezien heb waren normaal van kleur en droog.
Morgen zal ik de CO een slag naar rechts draaien en een injectorleiding losmaken en vervolgens doorstarten.
De uitkomt zal ik morgen weer op het forum plaatsen.
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 526
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 11 feb 2020, 18:54

Vandaag weer wat getest met een volle accu.

Een filmpje van gister tijdens het testen van de bougie:

https://youtu.be/4zwxBl2pKwY

Hij vonkt wel.


Vandaag nog geprobeerd te starten met een doorverbonden brandstofpomp 7 en 8 en de CO een hele slag naar rechts gedraaid. Als ik start geeft hij geen enkel teken van leven. Als ik flink met het gaspedaal speel dan probeert hij beter aan te slaan, maar hij slaat niet aan.

Vervolgens de injector getest:

Een filmpje van vandaag van het de injector test:

https://youtu.be/FN6VMfMZaKo

Ik heb voor de zekerheid de brandstof pomp met pin 7 en 8 doorverbonden.
Hij sproeit prima als je doorstart. Brandstof lijkt geen probleem.
Tijdens bovenstaande test, stond de CO een hele slag naar rechts.

Opties?

Hoort de stuwschijf wat te zakken bij het starten? Deze blijft nu dicht zitten
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 526
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Bert420se » 11 feb 2020, 21:32

Bert420se schreef:Hij heeft compressie, hij heeft brandstof, hij vonkt, hij slaat niet aan, dan komt de vonk te laat, kijk eens naar de vacuumverstelling of draai eens experimenteel aan het ontstekingshuis naar vroeger, in stapjes.

Wij hebben dit zelfde probleem ook al eens gehad bij onze 420SE, vandaar bovenstaand advies. Wat bleek de rotor zat vast, dwz de vervroeging werkte niet. Dus rommel eens wat met de rotor naar links en rechts en als dat niet helpt draai dan in stapjes met het ontstekingshuis, succes verzekerd. Wel eerst de stand van de verdeler aantekenen.
Bert420se
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 17 nov 2019, 12:17
Roepnaam: Bert
Type wagen: 420SE
Bouwjaar: 1988
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W123 240D, W124 300te.


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Bayram » 11 feb 2020, 21:40

Pas op met benzine op je blok laten sproeien.
Ookal is de motor koud, je kan niet voorzichtig genoeg zijn.

Daarnaast vind ik het sproeibeeld niet al te best
Avatar gebruiker
Bayram
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1488
Geregistreerd: 02 mei 2012, 22:08
Woonplaats: Overijssel
Roepnaam: Bayram
Type wagen: 300SE
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W211 280 CDI


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Vlim » 11 feb 2020, 22:00

Heb ook wel eens meegemaakt dat de stuwschijf klem zat. Klein tikje en hij deed het weer.

Druk van de injector lijkt me wat aan de lage kant en echt vernevelen doet hij ook niet.
Avatar gebruiker
Vlim
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1993
Geregistreerd: 01 jan 2011, 16:16
Woonplaats: West-Brabant
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560SEL - 1985
400SE - 1993
SLK 230k - 1998
CL500 - 2000


Re: 420SE wil niet aanslaan

Berichtdoor Patrick1 » 11 feb 2020, 22:53

Morgen zal ik verder testen en de tips meenemen.

Vlim schreef:Heb ook wel eens meegemaakt dat de stuwschijf klem zat. Klein tikje en hij deed het weer.

Druk van de injector lijkt me wat aan de lage kant en echt vernevelen doet hij ook niet.


De stuwschijf zit niet vast, deze heb ik handmatig al enkele malen bewogen.
Tja de injectors zijn niet nieuw, maar het zal de motor niet van het 1 op het ander moment laten stoppen.

Het lijkt me nog steeds een simpel probleem. Zeker omdat de wagen ineens niet meer start, terwijl hij net een paar km gereden had, en de dagen ervoor ook.
De oorzaak vinden is dan wel weer een uitdaging :grin:
Avatar gebruiker
Patrick1
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 526
Geregistreerd: 10 dec 2014, 18:32
Woonplaats: Zuid-holland
Roepnaam: Patrick
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W126 420SE

Volgende

Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten