W126Club.nl

Alles over de Mercedes W126

Het is nu 22 mei 2019, 19:55

Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderators: Neerven, Bram Jansen

Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor Powersofts » 01 maart 2019, 17:33

Mijn 300SD uit januari 1981 komt pas april of mei weer om de hoek kijken, is nu in diepe rust.
Het is een fijne moter de om617.
ernaast heb ik een dialy W201 1.8E net zo goed hoor. de diesel en de bezine hebben nooit ruzie , goede vriendjes van elkaar.
Powersofts
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 132
Geregistreerd: 11 mei 2012, 00:05
Woonplaats: Breda
Roepnaam: Anthony
Type wagen: 300SD
Bouwjaar: 1981
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mercedes 190 1.8E sportline 1992 automaat
Mercedes 300SD 1981
Chevy van20 5.7 V8. 1995


Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor MB280E » 02 maart 2019, 22:49

Zelf heb ik geen W126
Wel heb ik ervaring met de OM603 (s124 300TDT) de M117 (560SL) en de M110 (W123 280E).
Toevallig motoren die je ook in de W126 terug vindt.
Ze hebben allemaal een ander karakter.
Het is wat jezelf leuk vindt.
Ben fan van alle 3 de motoren en natuurlijk ook fan van de W126.
Helaas geen plaats meer voor nog een extra wagen (W126)
Avatar gebruiker
MB280E
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 77
Geregistreerd: 21 sep 2008, 17:02
Woonplaats: Gent
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: 1982
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: W123 280E 1982
R107 560SL 1985
S124 300TDT


Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor Mbmb » 04 maart 2019, 02:59

W126560TD...mooie bak hoor en bravo!

Laat maar weten als je hem wilt verkopen....Ik wil toch echt een keer een ``echte" W126 bezitten :)
Avatar gebruiker
Mbmb
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 154
Geregistreerd: 23 apr 2017, 10:11
Woonplaats: Borneo Azie
Roepnaam: Moes
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Stuur rechts, engelse auto, woonplaats Borneo Azie


Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor RD500SEC » 04 maart 2019, 11:23

met de 500SEL ben je in het bezit van een echte :dance:
echter als dat wordt het niet.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1205
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor Mbmb » 05 maart 2019, 10:18

Met `echt' bedoel ik een kilometer vreter die het altijd doet, starten en rijden en dat een miljoen kilometer of meer :).. Dat zie ik die benzine slurpers gewoon niet doen of halen en zeker niet op LPG. Begrijp mij niet verkeerd, de 500SEL is hoogwaardig en kwalitatief goed maar als het een diesel was dan was t perfekt!! En bovendien vind ik de oude Mercedes diesels heel unique geluid produceren (Mercedes diesel experts begrijpen wat ik bedoel, sommigen zeggen, ``dat is t geluid van buitengewone kwaliteit" :)) terwijl de benzine zoals elke andere motor klinkt (weinig karakter).
Avatar gebruiker
Mbmb
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 154
Geregistreerd: 23 apr 2017, 10:11
Woonplaats: Borneo Azie
Roepnaam: Moes
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Stuur rechts, engelse auto, woonplaats Borneo Azie


Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor RD500SEC » 05 maart 2019, 11:50

De oude diesel motoren van MB kun je niet over 1 kam scheren wat betreft het geluid. Het aantal cilinders is heel bepalend, maar ook de aan of afwezigheid van een turbo. En niet te vergeten de motoren familie 60x 61x etc. Hebben elk een eigen kenmerkend geluid.
Dat de benzinemotoren klinken als elke andere, sorry, misschien moet je toch eens een oorarts bezoeken.

Of kom eens van die roze wolk af, je verhaal lijkt steeds meer te gaan naar dat van een verliefde teenager.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1205
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor Mbmb » 05 maart 2019, 13:52

Ik ben zeker verliefd op de diesel technologie en degene die weleens aan een Diesel en Otto motor hebben gerekend van een thermodynamisch oogpunt begrijpen dat. Natuurlijk hebben ze allebei hun plek als machine, maar de diesel verslaat de Otto met bijna dubbele effiecientie. Beide hebben de taak om chemisch energie om te zeten in bewegingsenergie( hoop dat je t daar mee eens bent ?) en de diesel doet dat veel beter en dat kun je niet wegpoetsen met jouw persoonlijke ervaringen en af en toe onder de motorkap van je Benz te kijken :)
Avatar gebruiker
Mbmb
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 154
Geregistreerd: 23 apr 2017, 10:11
Woonplaats: Borneo Azie
Roepnaam: Moes
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Stuur rechts, engelse auto, woonplaats Borneo Azie


Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor RD500SEC » 05 maart 2019, 14:11

Dit is een zinloze discussie, telkens als je op onzinnige uitlatingen wordt gewezen kom je met nieuwe beweringen en uitlatingen.
Van ervaringen met een “echte” 126 zijn we nu aanbeland bij het vergelijken van het diesel principe en het otto principe.
Dit staat mijlenver bij de topicstart vandaan.

Wat mijn ervaringen zijn met de diesel dan wel de benzine motoren heb ik hier niet uit de doeken gedaan, maar jij hebt al wel een conclusie klaar staan. Ik kan je vertellen dat je ernaast zit, daar wil ik het bij laten.
Met vriendelijke groet, Richard
Avatar gebruiker
RD500SEC
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1205
Geregistreerd: 03 aug 2011, 21:47
Woonplaats: Gem. Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: 500SEC
Bouwjaar: 1985
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 190E 2.6 aut.


Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor Vlim » 05 maart 2019, 14:13

Misschien moet je proberen te begrijpen dat je met je 'echte' W126 opmerkingen een hoop mensen tegen de schenen schopt.

Als je graag een diesel wil, fijn voor je, maar beledig de rest niet. Dat is wat je doet namelijk, al ga ik er van uit dat het niet je bedoeling is.
Avatar gebruiker
Vlim
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1866
Geregistreerd: 01 jan 2011, 16:16
Woonplaats: West-Brabant
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1983
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: 560SEL - 1985
400SE - 1993
SLK 230k - 1998
CL500 - 2000


Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor Mbmb » 05 maart 2019, 14:26

Iemand een ”verliefde teenager” noemen lijkt mij ook niet een zinvolle bijdrage aan de discussie en getuigen van smaak, maar goed dit is natuurlijk allemaal niet de bedoeling.
Avatar gebruiker
Mbmb
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 154
Geregistreerd: 23 apr 2017, 10:11
Woonplaats: Borneo Azie
Roepnaam: Moes
Type wagen: 500SEL
Bouwjaar: 1990
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Stuur rechts, engelse auto, woonplaats Borneo Azie


Re: Heeft iemand ervaring met een echte ``W126" ?

Berichtdoor Gerko » 05 maart 2019, 22:47

Grinnik.... :laughing-rolling:
Ik ben niks nieuwsgierig, maar ik wil gewoon alles weten!
Avatar gebruiker
Gerko
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 688
Geregistreerd: 21 aug 2012, 12:45
Woonplaats: Veluwe
Roepnaam: Gerko
Type wagen: 300SDL
Bouwjaar: 1986
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens: Mazda 5 1.8 16v 2005 gezinsauto
Renault Kangoo 1.4, past brommer achterin :-)
Tomos 2L custom 1964
Puch M50 racing in restauratie
Puch M50 cross (project)
Puch MS50V sport 1972 (project)
Puch M50 Skyhawk (project)
Tomos 4L custom

Vorige

Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten